Főoldal Kultúra Film Damien Chazelle még mindig nem hiszi el a Whiplash sikerét

Damien Chazelle még mindig nem hiszi el a Whiplash sikerét

Az Oscar-díjra jelöltek ebédje a legnagyobb filmes díjért folyó rendes évi versenyfutás legkellemesebb állomása: ilyenkor egy közös ebéden feloldónak a gátlások, messze tűnik a feszültség.  Múlt kedden a Beverly Hiltonban megrendezett eseményen részt vevő több mint 150 jelölt – hangvágótól a szupersztárig – békésen evett és ivott együtt a hotel hatalmas báltermében.

Whiplash_1

Egyedül talán Damien Chazelle nem volt laza. A Whiplash (16) (Whiplash, már a mozikban) író-rendezője még túl kezdő Hollywoodban. Bár idén az egyik legnagyobb sikervárományos az ő filmje, és 5 kategóriában jelölték, a rendező (aki mint a legjobb eredeti forgatókönyv írója került versenybe) úgy tűnik, nem tudja elfelejteni, hogy egy éve még egy rajongói klubban nézte az Oscar-közvetítést, ő volt a legtájékozottabb mozimániás, és fel sem merült benne, hogy egy év múlva, immár ismert filmesként fogalmazhatja a 45 másodperces köszönőbeszédét.

Whiplash_2

„Azért hazugság volna azt mondani, hogy nem gondoltam magamban azt: jövőre már én is ott leszek a díjátadón” – nyilatkozta a rendező. – „De abban a kocsmában, ahol általában néztem az Oscar-gálát, rajtam kívül még vagy százötvenen gondolták ugyanezt. Az országban meg 150 ezren. Szóval, még alig fogtam fel, hogy tényleg itt vagyok…”

 
Forrás: IC Press