Főoldal Szabadidő Fesztivál Brain Bar Budapest: új fesztivál a fővárosban

Brain Bar Budapest: új fesztivál a fővárosban

A június 4-6. között zajló Brain Bar Budapest egy egyedülálló fesztivál, mely az ember és a gép közötti határokat vizsgálja a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. A globális eseményre ingyenes regisztrációt biztosítanak  a szervezők pedagógusok és diákok számára.

A Brain Bar Budapest ott kezdődik, ahol a többi technológiai fesztivál véget ér.  Az innováción túlmutatva teszi fel a kérdést, hogy mit jelent a technológiai fejlődés nekünk, embereknek. Olyan csúcsgondolkodók szállnak majd ringbe az etika, a robotika, a big data és az urbanizáció legnagyobb kérdéseit megvitatni, mint Ken Goldberg, Richard Florida, Sugata Mitra, Vladimír Šucha, Pia Mancini Somlai-Fischer Ádam, Tina Saaby és Daniel Epstein – kitérve arra, hogyan hat mindez munkánkra, közösségeinkre és a lelkünkre. Néhány téma a fesztivál kínálatából: Az ember helyébe lép-e a technológia? Mit jelent egy város sikere? Hogyan változik az oktatás, az orvostudomány, az internet a mindent átszövő technológia hatására?

brain_bar_budapest

 

Ezekre és más hasonlóan izgalmas kérdésekre a háromnapos eseményen élénk vita épül, amit művészeti és zenei programok kísérnek. A jegyértékesítés már elindult, melyről bővebb információt az esemény honlapján kaphatnak az érdeklődők.
Az rendezvénysorozat a Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub közös szervezésében és a Magyar Telekom támogatásával valósul meg Budapest szívében, az Erzsébet téren 2015. június 4-6. között. A kiemelt nemzetközi előadók budapesti vendégül látásában közreműködik a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (PAGEO). A szervezők fontosnak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak a középiskolások, valamint az egyetemi és főiskolai hallgatók és oktatók számára az eseményen való ingyenes részvételre. A Brain Bar Budapestre 100 diák és pedagógus kap díjmentesen akkreditációt az OTP Bank jóvoltából.

Többre vagy kíváncsi?

Jegyinformáció: http://brainbarbudapest.hu/get-your-ticket
Web: http://brainbarbudapest.hu/

Előző cikkHarald Krüger lett a BMW AG igazgatótanácsának új elnöke
Következő cikkTechnológiai váltás húzza felfelé a magyar paradicsomtermesztést