Főoldal Szabadidő Koncertek Bruce Dickinson koncert lesz a Barba Negrában

Bruce Dickinson koncert lesz a Barba Negrában

Szólókoncertet ad Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere jövő nyáron Budapesten. A brit énekes 2024. június 1-jén a Barba Negrában lép fel.

Bruce Dickinson csaknem jövő év elején, csaknem húsz év után jelentet meg újra szólólemezt. A The Mandrake Project című anyag turnéjának 2024 tavaszi brazíliai és mexikói állomásai már korábban ismertté váltak, a szervező Live Nation hétfőn a turné folytatásaként számos európai koncert, köztük több fesztiválfellépés dátumát jelentette be.

Az énekes a világhírű heavy metál csapat, az Iron Maiden frontembereként lett híres, de emellett ír, repülőt vezet, műsorvezető, sörfőző, üzletember, sportoló, spoken word előadó, forgatókönyvíró és szólóban is sikeres énekes.

Fotó: revolvermag.com

Az Iron Maidennel többször járt Magyarországon, legutóbb tavaly. Az 1975-ben alakult zenekar eddig tizenhét stúdióalbumot készített, és több mint kétezer koncertet adott. Az énekes négy évvel ezelőtt a Mire való ez a gomb? című önéletrajzi könyve alapján összeállított one man show-jával lépett fel Budapesten.

A jövő év elején megjelentetni tervezett szólólemezén, a The Mandrake Project-en régi zenésztársával és producerével, Roy Z-vel dolgozott együtt. Ez lesz Dickinson hetedik szólóalbuma, egyben az első a 2005-ös Tyranny of Souls megjelenése óta.

Az új anyag első kislemeze, az Afterglow of Ragnarok című drámai és epikus dal december 1-jén jön ki, egy nyolcoldalas képregényt is tartalmazó bakeliten. Bruce Dickinson csapatában a gitáros Roy Z mellett a dobos Dave Moreno, a basszusgitáros Tanya O’Callaghan és a billentyűs Mistheria szerepel.