Főoldal A világ Belföld Budapest új villámtöltője a Graphisoft Parkban

Budapest új villámtöltője a Graphisoft Parkban

Az idén 15 éves Graphisoft Park egy újabb innovatív fejlesztését mutatta be a bérlőinek és Budapestnek.

nissan_toltoallomas_graphisoft

Elmondásuk szerint a világban és az EU-n belül is egyre hangsúlyosabbá válnak az elektromos hajtású járművek. Az USA és több nyugat-európai ország is komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy népszerűsítsék az elektromos árammal hajtott autókat, és elősegítsék azok elterjedését. Az Európai Unió hazánk számára több olyan elvárást fogalmazott meg, melyek ennek elterjedését szorgalmazzák. Hazánkban ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által meghirdetett Jedlik Ányos Terv (JÁT) fogja össze, melynek célja az elektromos közúti közlekedés elterjedése, az elektromos járműipar illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, fejlesztések elősegítése és koordinálása.

Az NGM-el szorosan együttműködő Jedlik Ányos Klaszter (JÁK) szakmai támogatásával a különböző iparágakhoz tartozó gazdasági és technológia cégek itt egymásra találtak és ehhez a szellemiséghez próbáltak meg a maguk módján hozzájárulni.

A Graphisoft Park a Budapest Taxival és a NISSAN-nal közösen létrehozta Budapest első „eTaxi Droszt”-ját, ahol lehetőség nyílik az elektromos autók és taxik villámtöltésére is. Így a Parkban dolgozók már közvetlenül is élvezhetik az e-mobilitás előnyeit. Lehetőség nyílik minden parkban dolgozó és látogató számára, hogy ezentúl környezetbarát eTaxival közlekedjenek a városban és így hozzájáruljon az élhetőbb fővárosunkhoz.

Az eseményen ünnepélyesen átadásra került Budapest első zöld eTAXI Drosztja az elektromos villámtöltővel, valamint a Budapest Taxi bemutatta elektromos flottájának egy újabb tisztán elektromos autóját, amely a korábbi kettő után egy harmadik Nissan LEAF.