Főoldal Szabadidő Koncertek Budapestet is érinti Rag’n’Bone Man jövő évi európai turnéja

Budapestet is érinti Rag’n’Bone Man jövő évi európai turnéja

Napjaink egyik legsikeresebb pop-soul-blues brit előadója 2018. május 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A Brit- és Echo-díjas nyertes Rag’n’Bone Man (polgári nevén Rory Graham) Grande Reserve című koncertsorozata hatalmas sikert hozó idei albuma, a Human dalaira épül és húsz európai országban lép fel jövő év februárjától májusig – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Lemezének címadó dala, a Human gyémántlemez lett Franciaországban, platina nyolc másik országban, még mindig tartja előkelő helyét az európai játszási listákon és 46 országban vezette az iTunes letöltési listáját.

Rag’n’Bone Man tizenöt évesen kezdett rappelni szülővárosában, Uckfieldben, és 19 volt, amikor apja ösztönzésére a blues felé fordult. Csatlakozott egy brightoni hiphop csapathoz, a Rum Committee tagjaihoz, akiknek már rendszeresen volt Londonban is fellépésük. Népszerűségét három EP (középlemez), a Blues Town, a Wolves és a Disfigured megjelenése alapozta meg.

Idén már nyert két Brit Awardsot – elsőként kapta meg ugyanabban az évben a kritikusok, valamint a legjobb új művész díját is -, telt házak előtt turnézott Európában és Angliában, ahol három koncertet adott zsinórban a legendás O2 Brixton Academy-n, de fellépett a The Graham Norton Show-ban, a Comic Reliefben, a Later with Jools Hollandben vagy Jimmy Fallon és Ellen DeGeneres showműsoraiban.

Előző cikkRoman Polanski szerint “vége van” a liliomtiprási ügynek
Következő cikkMiért nincsenek holttestek a Titanic roncsában?