Főoldal Autó, motor Citroën: 52 ezer euró jótékony célokra

Citroën: 52 ezer euró jótékony célokra

52 ezer euró – ez az összeg tegnap került a Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfants du Monde elnevezésű alapítvány számlájára.

citroen_ds3_16_hdi_ultra_prestige_002

Tegnap zajlott ugyanis az a jótékonysági árverés, melynek során egy Citroën DS 3 és egy Citroën DS 3 Cabrio INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT talált új gazdára, a Maison Artcurial aukciós ház rendezvényén. A két autó új tulajdonosainak jóvoltából fejlődő országban élő szívbeteg kisgyermekek utazhatnak Franciaországba olyan életmentő operációra és rehabilitációra, amelyre hazájukban nem lenne lehetőségük. A Citroën DS ezúton is jó utat kíván nekik!

A Citroën DS tervezőstúdiója és az Ines de la Fressange divatház közösen alkotta meg azt a két tökéletesen egyedi tanulmányautót, amelyeket első ízben néhány héttel ezelőtt, a Párizsi Autószalonon csodálhatott meg a közönség. A szalon véget ért, a DS vezetősége pedig úgy döntött, hogy a két autót felajánlja a Mécénat Chirurgie Cardiaque Enfants du Monde nevű alapítványnak, melynek egyik védnöke maga Ines de la Fressange. Az 1996 óta működő alapítvány olyan, fejlődő országban élő szívbeteg gyerekek Franciaországban történő gyógykezelését támogatja, akiket hazájukban – pénzügyi és/vagy technikai nehézségek miatt – nem lehet megoperálni.

A Citroën DS 3 és a Citroën DS 3 CABRIO INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT modelleket tegnap, a Maison Artcurial aukciós ház által rendezett árverésen értékesítették. A licit végül összesen 52 000 eurónál állt meg – ebből az összegből újabb négy beteg kisgyermek ápolására nyílik lehetőség (egy gyermek gyógyítása átlagosan 12 000 euróba kerül).
A DS számára nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagyszerű projektet támogathat.