Főoldal Technológia Hardver, szoftver Rövid vetítési távolságú projektorok az Acer palettáján

Rövid vetítési távolságú projektorok az Acer palettáján

Az Acer a napokban három újdonságot mutatott be az újraértelmezett rövid vetítési távolságú S1 projektor sorozat kapcsán. Ezek a modellek alapvetően az oktatási szektor számára lettek fejlesztve, kiterjesztett funkcionalitással előadótermekhez, osztálytermnekhez optimalizálva.

acer_s1_sorozat

Mindezek mellett az Acer S1 sorozatú projektorok támogatják az Acer SmartPen 2-t, az eszközt, amely tipikusan az oktatási környezethez lett tervezve. Köszönhetően a SmartPen-nek, a prezentációk távolról vezérelhetők, az előadó akár rajzolni is tud, írni és vázolni a képernyőre. Mi több, a multi-pen támogatással az előadáson résztvevők is csatlakozni tudnak, így teljessé téve a tanulást, a prezentálás élményét bármikor.

Az új Acer S1 sorozat az S1383WHne, S1283Hne és S1283e modelleket tartalmazza. Ezen projektorok mindegyike a rövid vetítési távval rendelkező eszközök kategóriájába tartozik, ami azt jelenti, hogy a projektorok és a vetítővásznak közötti távolság akár kevesebb, mint 1 méter is lehet), úgy, hogy közben nagy méretű, tiszta képvisszaadás a végeredmény, akár 80 col átmérővel, egészen 150 colig. Kifejezetten ajánlott tehát osztálytermekbe, vagy előadótermekbe, biztosítva a prezenternek a szabad mozgás lehetőségét előadás közben anélkül, hogy zavaró árnyékok keletkeznének.

Zökkenőmentes látvány

Az új Acer S1 projektor sorozat WXGA és XGA felbontásokkal rendelkezik, 16:10 vagy 4:3 képarányokkal, mely még élvezetesebb személyes- és/vagy munkahelyi felhasználást garantál. Mindez kombinálva az Acer ColorBoost II+ és Acer ColorSafe II technológiákkal lehetővé teszi, hogy színtelt, kristálytiszta képvisszaadást kapjunk a használat során. Hozzátéve: ezek a projektorok DLP 3D támogatással bírnak, lehetővé téve a színház-szerű 3D élményt az oktatási intézmény komfortja részeként, vagy akár a felhasználó otthonában. Az S1383WHne és S1283Hne mindezek mellett tartalmaz HDMI bemenetet, mely révén széles vetítési lehetőségek spektruma nyílik meg: csatlakoztathatóak a magas felbontású tartalmak egyszerűen, mint például 3D Blu-ray filmek – ezek az S1 sorozatú projektorokon 144Hz-en, 24p minőségben játszhatók le.

Továbbfejlesztett használhatóság

Minden Acer termék tervezésénél a felhasználói élmény kerül első helyre. Ennek folyományaként az S1 sorozatú projektorok lehetővé teszik a vezeték nélküli vetítést, köszönhetően az opcionális vezetéknélküli Acer dongle-nak. Az Acer eDisplay alkalmazással párosítva (Google Play és Apple AppStore-ból is elérhető) a felhasználók játszi könnyedséggel vetíthetik ki tartalmaikat személyes eszközeikről. Az Acer eDisplay minden esetben felajánlja a Split Quad Screen nézetet, mellyel akár négy felhasználó is tud párhuzamosan vetíteni, kihasználva az eDisplay által biztosított funkciókat, mint a kamera élőképének vetítését, web böngészést, dokumentumok szerkesztését, vagy vázlatok készítését.

Ha mindez nem lenne elég, köszönhetően a Crestron web alapú kontroll konzolnak, a felhasználók teljes irányítást kapnak a projektor kezelése és beállításai felett. Nagyobb létesítmények esetében, mint például iskolák, oktatási központok és egyetemek, az S1 sorozatú projektorok kompatibilisek a Crestron RoomView technológiával is, amely egy multi-menedzsment felület monitorozáshoz, statisztikákhoz. Amint LAN hálózathoz csatlakozunk, a Cresteron RoomView lehetővé teszi a távoli ki- és bekapcsolást (ez időzíthető is), a távoli vetítés irányítást, valamint az e-mailes riasztások is hasznos kiegészítő funkciók.

Végül pedig: az S1 sorozatú projektorok beépített 10 Wattos hangszóróval szereltek. Így a felhasználók tiszta hangzást és stúdió minőséget kapnak, anélkül, hogy külső hangrendszert kellene csatlakoztatniuk.

Környezetbarát funkcionalitás

Az Acer S1 sorozat fejlesztésénél kiemelt szempont volt a környezet védelme, a valódi gazdaságosság négy szempontból. Az első, miszerint az Acer EcoProjection technológia redukálja a készenléti állapot áramfelvételét 90 százalékkal, 5 Wattról 0.5 Wattra csökkentve. Másodszor: az Acer ExtremeEco akár 70 százalékos energiafelhasználást is megtakaríthat, azokban a periódusokban, amikor nem kap külső jelet a készülék. Harmadjára megemlítenénk, hogy az Acer ExtremeEco mód használatával kiterjeszthető az izzó élettartama akár 8 ezer órával, költségeket takarítva meg, hosszútávú projektorhasználatot biztosítva. Végezetül pedig, negyedik pontként: az alacsony zajszint, mely mindössze 31 dB, zavarmentes és hatékony felhasználást jelent.