Főoldal Sport Autósport, motorsport Citroën Racing tervek a 2015-ös szezon kapcsán

Citroën Racing tervek a 2015-ös szezon kapcsán

A Citroën Total csapata változatlan felállással készül második WTCC-szezonjára. A gyári csapatot az idén az egyéni verseny első három helyén végzett* José María López, Yvan Muller és Sébastien Loeb alkotja majd. A Sébastien Loeb Racing két privát C-Elysée WTCC-t indít a 2015-ös világbajnokságon.

citroen_racing_wtcc_yvan_muller

A Citroën Racing első WTCC-szezonja igen sikeres volt: a csapatvilágbajnoki cím mellett José María López, Yvan Muller és Sébastien Loeb szerezte meg az egyéni verseny első három helyét.*

2015-ben ismét három autó indul a Citroën Total hivatalos színeiben. „Abszolút elégedettek vagyunk a pilótáinkkal, ők sem akartak elmenni tőlünk, így ezt a témát gyorsan meg tudtuk tárgyalni – nyilatkozta Yves Matton. – Az idén López tökéletes szezont produkált, köszönhetően annak, hogy ő is és a csapattagok is mindvégig maximálisan helytálltak. Pechito megnyitotta az utat egy új versenyzőgeneráció számára, de ezzel együtt jár az is, hogy jövőre nagyon komolyan kell dolgoznia azon, hogy meg tudja védeni címét az igen elszánt versenytársakkal szemben, akik között a saját csapattársai is ott sorakoznak. Yvan Mullernek nem úgy jött össze a 2014-es évad, ahogyan szerette volna – pontosan ezért alig várja, hogy mindenki újra nulláról kezdje a pontvadászatot, és elindulhasson ötödik bajnoki címéért. Sébastien Loeb pedig néhány győzelemmel a háta mögött szeretné egyre jobban csinálni a túraautózást. Elég drasztikus volt számára a váltás a rali és a pályaversenyzés között, de azért az idén is megmutatta, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy a szakág egyik legjobbja váljék belőle.”

A gyári csapaton kívül két privát Citroën C-Elysée WTCC is versenybe száll jövőre, mégpedig a Sébastien Loeb Racing színeiben. A csapatfőnök kilencszeres rali világbajnok szerint „az SLR megalakulása óta elég sok tapasztalatot szerzett a pályaversenyzésben, részben a GT-sorozatban, részben pedig a sport-prototípus bajnokságokban. A WTCC a csapat fejlődésének következő állomása. Nem is sokat törtem a fejemet, amikor felmerült a lehetőség, hogy 2015-ben elindulhatunk. Az új TC1-es autók megjelenésével egyre izgalmasabbá válik a túraautó világbajnokság, és nagyon örülök, hogy a Sébastien Loeb Racing is részese lehet ennek a kalandnak.”

„Számunkra természetes volt, hogy a két privát C-Elysée WTCC-t az SLR-re bízzuk – teszi hozzá Yves Matton. – A csapat két idei versenyautónkat kapja meg, amelyeket teljesen felújítunk és minden olyan fejlesztést beépítünk, amelyeket a jövő szezonra terveztünk. A pilóták személyéről a csapat dönt, bár mindannyian azon vagyunk, hogy Ma Qing Hua jövőre is Citroënnel indulhasson a WTCC-ben. Idei teljesítményével bebizonyította, hogy helye van a mezőnyben, és megérdemli, hogy 2015-ben a teljes szezont végigversenyezhesse.”

* A FIA hivatalos közléséig nem tekinthető végleges eredménynek.