Főoldal Életmód Vásárlás Csempészd vissza a nyarat a Starbucks kávékülönlegességével

Csempészd vissza a nyarat a Starbucks kávékülönlegességével

Nem minden kávéfanatikus tudja, hogy a kávét már a 9. századi Etiópiában felfedezték. Ami érdekes, hogy ezer évbe telt, amíg a szomszédos Kenyában is megjelentek az első kávéültetvények. A hosszú utazás alatt felszedett grépfrút, fekete ribizli, narancs, bogyós gyümölcsös és mazsolás karakterek, a hegyvidéki éghajlat és az egyenlítő környéki termékeny talaj, amiben a Kenya kávét termesztik, együttesen biztosítják a kávészemek teljesen egyedi ízvilágát.

A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromája azonban nem ezeknek, hanem egyszerűen a citrusfáknak köszönhető. Az afrikai kis kávéfarmok legfőbb kártevője ugyanis az elefánt, amely távol tartására a farmokat sűrű citrusfasorok keretezik. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Az ez iránti tiszteletet fejezi ki minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefánt.

Starbucks_Kenya_packshot (2)

A kávétermesztés kenyai sajátossága köszönhető továbbá a kávék kimagasló minőségének is. A többségében kisebb ültetvényeken termő kávét a kenyai Coffee Board vásárolja fel. A szervezet kiválasztja a kávébabokat, elvégzi a kóstolásokat, majd minden héten a nairobi aukción árverezi el őket. Az aukció arra készteti az ültetvényeseket, hogy minden alkalommal megpróbálják legyőzni saját magukat, és megalkossák a legjobb minőségű kávét. Ez a folyamat biztosítja a kávék kiváló minőségének és az elismert karakterének állandóságát.

„A zöld logóval ellátott kávé egyet jelent a legjobb minőségű kávéval, melyek mindegyikének megvan a saját, egyedi története – hangsúlyozta Magdalena Jurdziak, a lengyel Starbucks marketingmenedzsere. – Egyes kávéőrleményeinket az évszakhoz megfelelően válogatjuk, így a Starbucks vendégei a legfinomabb kávéőrleményekkel bejárhatják az egész világot.”

A Kenya kávéőrlemény egzotikus gyümölcsös aromája a meleg nyári esték hangulatát idézi. Tökéletes jegeskávé készítésére, amely formában a grépfrút kesernyés íze még inkább felerősödik. Érdemes belőle tartalékolni a téli hónapokra.

 

A recept a tökéletes Kenya jegeskávéhoz egyenesen a Starbucksból, French press kávéfőzővel.

 

1. lépés: A szűrő előkészítése

Öntsön egyenletesen forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes meleg ágyat készítve a kávéőrleménynek.

Starbucks_Kenya_przepis (1)

 

2. lépés: Pontos adagolás

Minden 200 milliliter kávé készítéséhez mérjen ki 4 evőkanálnyi Starbucks Kenya kávékeveréket. Érdemes észben tartani, hogy a jegeskávékat mindig kétszer olyan erősre kell főzni, mint a hagyományos forró italokat.

Starbucks_Kenya_przepis (3)

 

3. lépés: Az ízek felszabadítása

Töltse fel a French press (dugattyús) kávéfőzőt forró vízzel félig, vagy amíg teljesen el nem lepik a kávéőrleményt. Adjon 10 másodpercet a kávénak, hogy a Kenya kávéőrlemény egyenletesen benedvesedjen, és kiengedje különleges citrusos aromáját.

Starbucks_Kenya_przepis (5)

 

4. lépés: Kiteljesítés

Lassan, körkörös mozdulatokkal öntse hozzá a maradék vizet úgy, hogy a megduzzadt kávéőrlemény minden részét elfedje.

 

5. lépés: Adjon hozzá jeget

Tegyen a kávéscsészékbe jeget, és finoman töltse fel őket a frissen elkészült kávéval. Amint kihűl, azonnal fogyasztható.

Starbucks_Kenya_przepis (4)

Egyszerű, ugye? Már csak egy feladat maradt, meghívni a tökéletes társaságot, akikkel érdemes megosztani a nyár utolsó pillanatait.

Előző cikkÍme, az F&F Home 2015-ös őszi-téli kollekciói
Következő cikkFriss ivóvizet fakasztanak Budapest közterületein