Főoldal Szabadidő Programok, események Csütörtökön kezdődik az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás

Csütörtökön kezdődik az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás

Csütörtöktől ismét megrendezik az oktatási piac legnagyobb seregszemléjét, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a fővárosban: a szombatig tartó programon a felvételizőkön kívül a pedagógusok és  intézményvezetők értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerűsödéséről.

A kiállítás honlapja szerint a 15. alkalommal megszervezett, ingyenesen látogatható börzén a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is bemutatják kínálatukat.

Ezen kívül olyan intézmények és vállalatok képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők, akik meghatározó szerepet töltenek be a magyar oktatás fejlődésében.

educatio_kiallitas

Az ingyenesen látogatható kiállításon a felvételiző diákok egy időben, egy helyen tájékozódhatnak csaknem 50 felsőoktatási intézményről. Az egyetemek, főiskolák képviselőitől és jelenlegi hallgatóitól megtudhatják a legfrissebb és legfontosabb információkat a képzési rendszerről, a szakokról, a felvételi esélyekről és lehetőségekről, valamint a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézmény nyújtotta szabadidős tevékenységekről is kérdezhetnek.

A rendezvényen képviselteti magát a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány (KMA) is. Az S04 standon a látogatók betekintést nyerhetnek a közszolgálati média alkotó folyamataiba, valamint megismerkedhetnek a KMA képzéseivel. A KMA idén 5. alkalommal indítja multimédiás szerkesztő képzését, a PPKE-vel együttműködésben. A megújult közszolgálati média szerkesztő szakirányú továbbképzés olyan diplomás jelentkezőket vár, akik szeretnék a gyakorlatban elsajátítani a multimédiás alkotómunka műhelytitkait. Gáspár Kinga, az alapítvány szakmai vezetője az MTI-nek elmondta: az MTVA és a KMA közös standján lesz arculati fotózás, pénteken a Petőfi Rádió, szombaton a sportszerkesztőség munkatársai várják az érdeklődőket, akik a helyszínen jelentkezhetnek is a képzésre.

A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje a felvételizőkön kívül a pedagógusok és intézményvezetők számára is egyedülálló lehetőséget biztosít, hiszen értesülhetnek a szakma újdonságairól, a taneszközök és módszerek korszerűsödéséről.

A több mint 120 kiállító standján kívül színvonalas szakmai programok és előadások is várják az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek – mint kiállítók – képviselőit.

A Syma rendezvényközpontban tartandó kiállítás az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy 30 ezer látogatót vonzott.

 

Forrás: MTI