Főoldal Sport Elindult a jelentkezés a Wings for Life World Run 2022-es jótékonysági futóversenyére

Elindult a jelentkezés a Wings for Life World Run 2022-es jótékonysági futóversenyére

A Magyarországon május 8-án 13 órakor rajtoló Wings for Life World Run világszerte invitálja a futás szerelmeseit az immáron 9. alkalommal jelentkező jótékonysági versenyére. A verseny mottója változatlan: fuss azokért, akik nem futhatnak – a nevezésből befolyó összeg idén is száz százalékban a gerincvelő-kutatásokat támogatja. A világhírű sportesemény mögé idehaza többek között olyan népszerű sportemberek álltak be, mint Liu Shaolin Sándor és Molnár Andi, akik megosztották, miért érzik fontosnak képviselni a verseny célját.

A május 8-i Wings for Life World Run futóverseny idén is várja azokat a sportszerető embereket, akik állóképességük tesztelése mellett egyben szeretnének egy nemes ügy mellé is állni. A jótékonysági futás nevezési díjával ugyanis egy gerincsérültek gyógyulását támogató nonprofit szervezetet támogatnak a résztvevők. A futáshoz számos olyan közkedvelt sportember is csatlakozott, akik kiállásukkal fontosnak érzik felhívni a figyelmet az esemény céljára: ilyen többek közt a népszerű táncos tévéműsorokban már szereplőként és zsűritagként is bizonyító Molnár Andi, illetve a világ- és olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor.

A mozgás szerelmese vagyok. De sajnos sokan vannak, akik vagy születésüktől fogva vagy egy baleset, betegség következtében kell, hogy mankóval járjanak, kerekesszékhez vagy ágyhoz vannak kötve. Ha bármivel segíthetem őket, én azt megteszem, hiszen a mozgás az élet egyik fontos eszenciája. Tavaly is teljesítettem a távot, idén sem lesz ez másként” – nyilatkozta Andi, aki a jótékony cél mellett a futás iránti szenvedélye miatt is örömmel vesz részt a versenyen.

„Kiegészítő sportágként nagyon sokat futunk korcsolyázóként is. Ez néha nehéz, de rengetegszer jól esik, hiszen van idő ilyenkor gondolkodni” – mesélte Liu Shaolin Sándor. „Maximálisan támogatom a kezdeményezést. Másodjára fogok részt venni az eseményen, és remek érzés olyanokkal együtt sportolni, akik szintén a jótékony cél miatt jönnek el. Ez a futás sokunknak apróság, de másoknak óriási segítség, így aki vacillál még a jelentkezéssel, ne sokat gondolkodjon rajta!”

A 2014 óta évente jelentkező nemzetközi futóverseny egyre több érdeklődőt vonz. A tavalyi eseményen 195 országból több mint 180 000 futó és kerekesszékes vett részt, ami a rendezvény történetének eddigi legnagyobb futóeseménye volt.

Idén magyar idő szerint május 8-án 13 órakor állnak rajtvonalhoz a résztvevők. A regisztrációt követően a jelentkezők a Wings for Life World Run alkalmazás letöltésével tudnak részt venni az eseményen, helyszíntől függetlenül. Itthon a budapesti Városligetben indul a nagy közös rajt, majd 30 perccel ezt követően a futókat az applikáción egy Catcher Car, vagyis „Követő kocsi” veszi üldözőbe; a verseny akkor ér véget, amikor az utolsó „talpon maradó” versenyzőt, azaz a nyertest is utolérte az autó.

A jótékonysági futás regisztrációjával kapcsolatos információk az alábbi weboldalon érhetők el: https://www.wingsforlifeworldrun.com/en/locations/budapest-varosliget