Főoldal Életmód Otthon Első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban az EDIDA

Első alkalommal kerül megrendezésre hazánkban az EDIDA

Hat kategóriában díjazza a hazai designvilág legkiemelkedőbb képviselőit a szakma Oscarjaként emlegetett EDIDA, amelyet idén első alkalommal rendez meg a hazai ELLE Decoration magazin. Az I. EDIDA Magyarország díjazottjait közönségszavazatok alapján választják meg idén ősszel az alábbi hat kategóriában: Az Év Enteriőrje, Az Év Márkája, Az Év Designere, Az Év Terméke, Az Év Fiatal Tehetsége, valamint Az Év Fenntartható Kezdeményezése.

A világ közel harminc országában jelenlévő ELLE Decoration magazin 2003-ban hirdette meg első alkalommal nemzetközi designdíját, az ELLE DECO INTERNATIONAL DESIGN AWARDS-ot, vagyis EDIDA-t. Az elismerésre minden évben 15 kategóriában szavaznak a különböző országok főszerkesztői, a díjakat pedig a milánói Design Weeken adják át. Az eltelt húsz évben az EDIDA a világ egyik legrangosabb szakmai elismerésévé nőtte ki magát, amely a designvilág nemzetközi élvonalába tartozó tervezőket, gyártókat és termékeket díjazza. 

Hazánkban idén először az EDIDA Magyarország elismerést hat kategória összesen 30 jelöltje közt osztják ki egy elegáns gálaest keretében. 

„Mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy alig egy évvel az ELLE Decoration újraindulását követően immár Magyarországon is megrendezhetjük a hazai díjátadót, aminek köszönhetően a legizgalmasabb tehetségeknek biztosíthatunk bemutatkozási lehetőséget – hazai körben, illetve az ELLE Decoration nemzetközi hálózata révén közel harminc országban világszerte” – mondta Osvárt Judit főszerkesztő.

Az Év Enteriőrje kategória jelöltjei: a Pine Weekendhouse, a Szegzárd – the lodge, az Onyx Műhely, egy Sütő Kata belsőépítész által kialakított magánlakás, valamint Matheidesz Réka magánlakása, amely Tóth Tímea enteriőrtervező nevéhez fűződik.

Az Év Márkája kategóriában olyan magyar cégekkel találkozhatunk, mint a kizárólag hazai designereket foglalkoztató Plydesign, a LumoConcept, amely az építészeti világítás és a design határán mozgó projekteket valósít meg, az exkluzív designbeton bútorairól híressé vált CONCRAZY, a social designt újszerűen megközelítő itthon., valamint a zero waste egyik úttörője, a Printa.

Az Év Designere kategória jelöltjei között szerepel Bertóty Eszter / Espacio BERTOTY, Hadnagy Timi / Hadnagy Studio, Lengyel Márton / URBA, Radnóczy Eszter / este’r partners, valamint Csap Viktor / Studio Arkitekter. 

Az Év Terméke címért ez alkalommal a Hevesi Annabella: Burnt Geometry – Dedas ülőbútorcsalád, a Bonta Gáspár: Heavy Lightness bútorkollekció, a vyf: Tiger takaró, a Laufer Ferenc: Relief kályhacsempe-kollekció, valamint a Dreaming Threads: Wild Lile versenyeznek. 

Az Év Fiatal Tehetsége kategória jelöltjei között szerepel Szenteczki Boldizsár formatervező művész, akinek munkáját különböző anyagkísérletek, tradicionális technikák újragondolása és progresszív elemek vegyítése határozza meg, Sárkány Bence bútortervező művész, akinek bútorairól sugárzik a fejlődés iránti elkötelezettség, Cserba Anna bútortervező művész, aki a skandináv és japán stílusjegyeket ötvözi bútorain, a vidám és karakteres kerámiákról ismert Rácz Rebeka keramikusművész, valamint Zala Zsófia formatervező művész, aki a növényi hulladékokban rejlő lehetőségeket és szépséget helyezi fókuszba. 

Az Év Fenntartható Kezdeményezése kategória a környezettudatos megoldásokat díjazza. A jelöltek pedig: Hannabi: Soft szőnyegek, Paper Up!: U-turn ülőke, Kele Sára: Tangens bútorkollekció, Kohut-Görömbei Luca: Tücsökzene tálalókészlet, Hello Wood: Kabinka-projekt.

Ismerd meg a jelölteket és szavazz szeptember 15-ig kedvencedre a www.decor.elle.hu oldalon!