Főoldal A világ Külföld “Embervadászat” közben fogták el a kaliforniai sorozatgyilkost

“Embervadászat” közben fogták el a kaliforniai sorozatgyilkost

A kaliforniai Stockton városában szombat éjszaka elfogták azt a fegyveres férfit, akit hat gyilkosságból álló bűncselekmény-sorozat elkövetésével gyanúsítanak.

Stanley MacFadden rendőrfőnök sajtótájékoztatóján közölte, bizonyosak abban, hogy egy újabb gyilkosságot sikerült megakadályozniuk. Úgy fogalmazott: a férfi “gyilkos küldetésen volt”, áldozatra “vadászott”. A rendőrtiszt elmondta, a gyanúsítottat, a büntetett előéletű 43 éves Wesley Brownlee-t sötét ruházatban, “maszkkal a nyaka körül fogták el”.

A rendőrségi nyomozás azonosította a fegyvert és ez alapján megállapították, hogy egyetlen tettes áll a városban július és szeptember között elkövetett öt gyilkosság mögött. A hatóságok feltételezése szerint ugyanebbe a gyilkosságsorozatba tartozik egy másik, tavaly áprilisban történt emberölés és egy meghiúsult gyilkosság is a Stocktontól mintegy száz kilométerre fekvő Oaklandban.

Fotó: Sky News

Az áldozatok 21 és 54 év közöttiek, férfiak és nők, spanyolajkúak, fehérek és feketék. A rendőrség korábbi közlése szerint a bűncselekmények mindegyikét késő este, illetve a kora reggeli órákban követték el, olyan területen, ahol nincsenek térfigyelő kamerák. Az áldozatok mindegyikét teljesen váratlanul érte a támadás az utcán, vagy miközben autóban pihentek.

Stockton polgármestere, Kevin J. Lincoln a szombat éjszakai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ügyben állampolgári bejelentések százait kapták.

A kerületi ügyész, Tori Verber Salazar kijelentette: a helyi emberek összefogásával sikerült megoldani az ügyet, ezek az emberek “nem engedtek a terrornak”.

A nyomravezetőnek a rendőrség 115 ezer dollár jutalmat ajánlott. Arról nem érkezett hír, hogy az összeget kifizették-e.

Forrás: MTI

Előző cikkDokumentumfilm készült Felix Baumgartner emlékezetes ugrásáról
Következő cikkA hét elején még marad a kellemes őszi idő