Főoldal Életmód Vásárlás Ezek az idei nyár legdivatosabb szemüvegtrendjei

Ezek az idei nyár legdivatosabb szemüvegtrendjei

A legújabb férfi- és női szemüvegtrendeket a modern stílus, az innovatív anyagok és a fenntarthatóság jellemzi. Emellett nagy hatással volt rájuk a hetvenes évek csillogása, a klasszikus geometria, az athleisure, valamint a Pantone idei színei.

Az alábbiakban a Luxottica, a világ vezető napszemüveggyártó vállalatának öt meghatározó idei trendjét vesszük sorra.

Modern stílus innovatív anyagokkal

(Giorgio Armani, Prada, Emporio Armani)

A Luxottica futurisztikus vonalvezetése és korszerű formatervezése meghatározó szerepet játszik a 2021-es trendekben. Az innovatív anyagok használatával a vállalat nem köt kompromisszumot a szépség és stílus tekintetében: a modellek a már jól ismert minőségben és megjelenéssel elérhetőek, míg az előállítás folyamata megváltozik. A szemüvegkeretek az ipari hulladékok hasznosítása és az azt követő újradarálási folyamat során előállított 100%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek, míg a lencséket bioalapú anyagokból vagy tiszta kristályból állítják elő. A csomagolás a dobozoktól a kartonokig olyan anyagok felhasználásával készül, mint az újrahasznosított poliészter és papír.

A hetvenes évek csillogása

(Versace, Valentino, Vogue Eyewear)

A hetvenes éveket idéző modellek a pazar stílust, a fényűző életmódot és az alkalmi sikket foglalják keretbe.  A kortárs formákkal és modern részletekkel a márkák újraértelmezik védjegyeiket, az eltúlzott geometriai formák pedig merész megjelenést biztosítanak. Az időtlen elegancia mellett megjelennek a közel sem hétköznapi részletek: a pillangókra emlékeztető formák, a háromdimenziós logók vagy például a félholdat idéző alak is. A 2021-es trendekben megjelennek a láncok, amelyek vékony vagy vastagabb, markáns verziókban is megtalálhatóak.

A klasszikus geometria

(Prada, Bvlgari, Ray-Ban)

A letisztult vonalvezetés és az egyszerű geometriai formák is feltűnnek a 2021-es modelleknél. Megismerkedhetünk a merész, szögletes formákkal és a lekerekített változatukkal, valamint a visszatérő hexagonal és octagonal modellekkel is. A mélyen ívelt szárvégek egyedi stílust kölcsönöznek viselőjüknek, a domináns irány pedig a lineáris geometria és az élénk árnyalatok alkalmazása.

Athleisure

(Oakley, Prada Linea Rossa, Versace)

A sportosan lezser stílus a dinamikus formákat vonultatja fel. A modellek központi eleme az aktív életmód és a mozgás, amely avantgárd részletekkel és kortárs eleganciával párosul. A praktikus design kiemelkedő teljesítményhez lett tervezve, a kényelmet szem előtt tartva. A vibráló színek mellett megjelennek a neoprénből és bőrből készült szíjak is.

Pantone: Az év színei

(Dolce & Gabbana, Persol, Emporio Armani)

A Pantone Intézet 2021-es színei a napszemüvegtrendekben is megjelentek. A nyugtató szürkeárnyalat (Ultimate Gray) és a világos napsárga (Illuminating) az erőt és a reményt szimbolizálja. Míg a szürke modellek szolid, univerzális megjelenést biztosítanak, a sárgák napfényt és jókedvet csempésznek a mindennapokba. A karakteres formáknak és a geometriai elemeknek köszönhetően minden tekintet a viselőre szegeződik.