Főoldal A világ Külföld Falco személyes tárgyaira lehet licitálni a Dorotheum oldalán

Falco személyes tárgyaira lehet licitálni a Dorotheum oldalán

Falcónak, a nyolcvanas-kilencvenes évek egykori népszerű osztrák énekesének személyes tárgyaira, köztük strasszokkal kirakott Tony Alamo farmerdzsekijére lehet licitálni június 28-ig a Dorotheum oldalán, az osztrák zeneszerző és szövegíró halálának 25. évfordulója alkalmából.

Bécs város budapesti irodájának MTI-hez eljutatott közleménye szerint meg lehet szerezni Falco extravagáns bézs vászonkabátját is, amelyet az 1986-os Emotional Tour elnevezésű koncertsorozat alatt viselt. Az árverésre szánt Tony Alamo farmerdzsekin a Texas és a Lone Star felirat olvasható, a bézs kabát belsejét ezüst flitterek borítják, gombjai pedig tízschillinges érmékből állnak. A ruhadarabok kikiáltási ára 600 euró.

Szerepel a tételek között a zenész Pop Amadeus Díja, a mai Amadeus Award elődje, amelyet 1986. június 6-án vehetett át Rock Me Amadeus című slágeréért. A puttót ábrázoló szobor kikiáltási ára 500 euró.  

Mint írják, Falco – polgári nevén Johann Hölzel – a mai napig az egyetlen német nyelvű zenész, aki kislemezével felkerült az amerikai Billboard slágerlista élére.  

Az árverési tárgyakat június 17-ig a bécsi Dorotheumban, június 20. és 28. között a grazi Dorotheumban lehet megnézni. Licitálni június 28-án 13 óráig lehet a www.dorotheum.com/falco oldalon.

Forrás: MTI