Főoldal Szabadidő Felmérés készült a magyarok húsvéti szokásairól

Felmérés készült a magyarok húsvéti szokásairól

Játékot, édességet és plüssöket kapnak húsvétkor a magyar gyermekek, az ajándékokra a szülők maximum hatezer forintot költenek idén – derült ki a REGIO JÁTÉK friss felméréséből. A locsolkodás leginkább a 10 év alatti fiúk körében menő, ők még több nyalánkságra és zsebpénzre tehetnek szert egy szép verssel.

A magyar szülők édességgel, játékokkal és plüssökkel kedveskednek idén húsvétkor gyermekeiknek, az ünnepre kb. hatezer forintot (84%) szánnak – derült ki a REGIO JÁTÉK friss kutatásából. „Ebben az időszakban 6500-7000 Ft-ra növekszik az átlagos kosárérték is, hiszen ilyenkor kapnak a gyermekek új (futó)biciklit, kismotort. Gyakori ajándék továbbá a labda, pénz, ruha, valamint a mesekönyv is” – tette hozzá Gyaraki Dávid marketingvezető.

A családok többsége tartja a húsvéti hagyományokat: tojást festenek, feldíszítik a lakást, tradicionális menüsort kínálnak. A locsolkodás sem megy ki a divatból: a kisfiúk fele a családtagokat, a többiek pedig a barátokat is meglocsolják, melyért legtöbb esetben pénzt (52%), édességet (43%) és/vagy hímes tojást (25%) kapnak. „A fiúk húsvéthétfői hagyománya nyalánkságokkal és egy kis zsebpénz-kiegészítéssel kecsegtet: egy-egy szép verssel és pár csepp kölnivel akár 2000 Ft-ot (50%) is »kereshetnek« egy délelőtt alatt. A lányok sokszor hangoztatják, hogy ki nem állhatják a reggeli ébresztőt, mégis a legtöbben (78%) szívesen fogadják a vendégeket” – ismertette a felmérés eredményeit Gyaraki Dávid.

Élő nyuszi vagy plüss?

A megkérdezettek 15 százaléka ajándékozott már élő nyuszit húsvétkor gyermekének. „Csakhogy az állat gondozása elég sok nehézséget okozhat a háztartásban, így az sem ideális megoldás, ha az ünnep elmúltával kertes házban élő rokonoknak ajándékozzák őket. Mivel az elválás traumát okozhat a gyermeknek, azt javasoljuk a szülőknek, hogy alaposan gondolják át az élő nyuszi vásárlását. Az állattartás nagy felelősséggel jár, amit nem mindig tud vállalni a család, ebben az esetben jó döntés lehet azonban egy élethű, ugrándozó vagy plüss nyuszival előrukkolni” – mondta el a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

Top 10 termékkategória húsvétkor a REGIO JÁTÉK statisztikái szerint 2017-ben:
1. Társasjáték, kártya
2. Kreatív, fejlesztő játék
3. Autó, jármű
4. Sportszer, labda
5. Plüss
6. LEGO
7. Játékfigura
8. Szabadtéri játék
9. Bébi játék
10. Baba, babakocsi

Előző cikkVáltozékony idő várható a héten
Következő cikkKoffeinmentes kávéélmény a Nespresso-tól