Főoldal A világ Belföld Fontos év lesz az idei az IKEA történetében

Fontos év lesz az idei az IKEA történetében

Amellett, hogy a vártnál is jobb pénzügyi évet zárt tavaly az IKEA, idén több olyan újdonság is várható a svéd márkától, aminek sokan örülni fognak: megnyitja kapuit a soroksári áruház, valamint az online is rendelés is elérhető lesz.

Sikeres növekedés

53,8 milliárd forintos nettó árbevétellel zárta az IKEA 2016-os pénzügyi évét, ami az előző évhez képest 14,5 százalékos növekedést jelent. A budapesti és a budaörsi IKEA áruházakban több mint 5 millió látogató fordult meg, közülük csaknem 3 millió vásárlót köszönthetett a lakberendezési vállalat. A 2017-es pénzügyi évben az IKEA többcsatornás értékesítésének fejlesztésén dolgozik, így a lakberendezési vállalat budaörsi áruházában februártól tesztüzemben elérhetővé teszi az online rendelését áruházi átvétellel, májusban pedig megnyitja kapuit a régió egyik legnagyobb IKEA áruháza Soroksáron.

Ismét kétszámjegyű növekedést tudhat maga mögött az IKEA hazánkban, Magyarország így világviszonylatban is a lakberendezési vállalat egyik legdinamikusabban fejlődő piacai közé tartozik. Az eredmények kapcsán Marek Feltl, az IKEA Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője elmondta: „Folyamatosan arra törekszünk, hogy jobban megismerhessük vásárlóink lakberendezési szokásait és vágyait, és ezekhez illő megoldásokat kínáljunk számukra. Emellett szeretnénk olyan szolgáltatásokat biztosítani, mely könnyebbé és kényelmesebbé teszi a vásárlást és vásárlóink kényelmét szolgálja. Ezért kezdjük el hamarosan az online értékesítés tesztelését, és nyitjuk meg harmadik áruházunkat Soroksáron”.

A látogatók mellett az IKEA FAMILY klubtagok száma is növekedett, amely immár több mint 800 000 tagot számlál. Az IKEA magyar weboldalát 7,2 millióan keresték fel a tavalyi évben inspirációért. A 2016-os pénzügyi év végén az IKEA 687 munkatársa dolgozott azon, hogy szebb hétköznapokat teremtsen az emberek számára, ez a szám viszont a hamarosan nyíló soroksári áruháznak köszönhetően mostanra mintegy 900-ra bővült.

2017 a többcsatornás értékesítés éve

Az IKEA 2015 végén, egy 16,8 milliárd forintos befektetés keretében kezdte meg harmadik hazai áruházának építését, ami 34 ezer négyzetméterével nemcsak Magyarország legnagyobb IKEA áruháza lesz, de fenntarthatósági szempontból is a régió zászlóshajójának szánják. Hűtéséről és fűtéséről geotermikus rendszer gondoskodik, az elektromosságot pedig napelemek biztosítják majd. Emellett számos szolgáltatást nyújtanak majd környezettudatos látogatóknak: az áruház parkolójában lehetőség lesz a kerékpárok biztonságos elhelyezésére, valamint az elektromos autók töltésére is. A vállalat harmadik magyarországi áruházát 2017 májusában nyitja majd meg Soroksáron.

Az IKEA online szolgáltatásait is fejlesztette, aminek köszönhetően hamarosan a régóta várt internetes vásárlás is elérhetővé válik. Ennek tesztelése az elkövetkezendő napokban indul. A vásárlók az online megrendelt termékeket egyszerűen és gyorsan átvehetik majd a budaörsi áruházban. Az év második felében az országos házhoz szállítással kibővített szolgáltatás is elindul, hogy az IKEA lakberendezési megoldásai még többek számára legyenek elérhetők.