Főoldal Szabadidő Programok, események Gyöngyhajú lány balladája: az Omega életművéből alkotott musicalt az Experidance

Gyöngyhajú lány balladája: az Omega életművéből alkotott musicalt az Experidance

Március 12-én a RaM Colosseumban mutatkozik be az új ExperiDance darab, a 21 Omega slágert feldolgozó táncos musical, a Gyöngyhajú lány balladája. Az alkotók a balatoni nyár hangulatát idéző sajtófogadáson beszéltek a produkció kulisszatitkairól, mely egy nagy szerelmi csalódás történetét meséli el, bemutatva a tóhoz kötődő elfeledett legendákat.

„Igazi kitüntetés nekünk, hogy az Omega együttes tagjai belső viszályaik ellenére egy dologban egyetértenek: hogy az ExperiDance alkosson musicalt az életművükből.” – nyitotta meg az eseményt Vona Tibor, az ExperiDance alapító-ügyvezetője a tánctársulat februárban nyílt új székházában.

omega-experidance-csoportkep

Fotó: Pintér Árpád

A csoportképen balról jobbra:

Gömöry Zsolt, a „Gyöngyhajú lány balladája” zenei rendezője, az Edda Művek tagja

Román Sándor, az ExperiDance alapító – koreográfusa

Vona Tibor, az ExperiDance alapító – ügyvezető igazgatója

Benkő László, Kossuth-díjas magyar zenész, az Omega együttes tagja

Pozsgai Zsolt, a „Gyöngyhajú lány balladája” írója és rendezője

Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az ExperiDance és az Omega számára írta a darabot, amelyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Gergely Róbert, Lux Ádám,
R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az ExperiDance 24 táncművésze és egy négyfős zenekar lép színpadra. A zenei rendező Gömöry Zsolt, az Edda Művek tagja, Benkő Lászlóval, az Omega zeneszerzőjével együttműködve.

„Egy új magyar zenés műfajt szeretnénk megteremteni, amelyben egyedülálló szintézist alkot az ének, a hangszeres zene, a tánc és a próza.” – mondta el Román Sándor, az ExperiDance alapító-koreográfusa. „A mentorommal, Schwajda Györggyel, 18 évvel ezelőtt kezdtünk el ezen az álmon dolgozni; ha itt lenne, nagyon büszke lenne erre a produkcióra.”

A musical egy fiatal lány, Kriszta felnőtté válását meséli el egy szívszaggató szerelmi csalódáson keresztül, miközben megidézi a Balatonhoz kötődő ősi legendákat. A darabban olyan dalok születnek újjá, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó és a Gyöngyhajú lány.

TIPP: a darabot Budapesten március 12-én, 13-án, majd áprilisban és májusban láthatja a közönség, Győrben március 19-én, Miskolcon április 30-án mutatják be, majd a nyár folyamán országos turnéra indul.

Előző cikkTedd zöldebbé a konyhádat!
Következő cikk[TESZT] Csepel Woodlands Pro 4.0 – amikor a nehezebb terep sem jelenthet akadályt