Főoldal Szabadidő Programok, események Halász Judittal indul az idei Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten

Halász Judittal indul az idei Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten

Halász Judittal indul az idei Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten, ahova visszatér a Színes Falu, lehet majd számháborúzni, papírsárkányt készíteni és sportolni is szombattól négy héten át, egész júniusban.

A Színes Faluban interaktív kiállításon a török, kínai, nigériai és mongol kultúra mutatkozik be, a bábelőadásokon pedig egzotikus népmeséket láthatnak majd a gyerekek – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Kabóca Bábszínház utcaszínházi produkciójában Zöld Marci története elevenedik majd meg, a kalandvágyók pedig a Betyár7próbán is megmérettethetik magukat.

Új helyszínen, a Kerek Perec Gasztronómiai Játszótéren megtudhatják az érdeklődők, milyen a jó étlap, hogyan kell szépen megteríteni egy asztalt, segíthetnek a séfnek vagy játszhatnak a babakonyhában.

A Gyerek Paradicsom Bazsalikomos kertjének fűszer- és növényiskolájában pedig mindent megismerhetnek a fűszernövényekről, azok felhasználásáról.

A Gyerek Szigeten nyit majd ki az ország egyik legkisebb közértje is, ahol ki lehet majd próbálni, milyen lehet a pénztárban ülni, berendezni a zöldségpultot vagy feltölteni a hűtőt.

Új helyszínen, a Modellezők Terén az első hétvégén a repülőgép modellezés mellett lesz kiállítás, siklómodell-építés és -reptetés is, a Bartha Kata Molyoldájában pedig papírsárkány készítést tanulhatnak és a sárkányt rögtön ki is próbálhatják majd a Hajógyári-sziget nagyrétjén. Ezen kívül lehet számháborúzni, állatokat simogatni vagy ki lehet próbálni a közlekedést a Generali Kresz Parkban.

Előző cikkPünkösdi hagyományokat bemutató programok lesznek a budai Várban
Következő cikkMagyar sajt a világhír küszöbén