Főoldal Szabadidő Utazás Három új útvonallal bővült a Wizz Air kínálata

Három új útvonallal bővült a Wizz Air kínálata

A Wizz Air az elmúlt napokban három új járatot indított: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság.

Fuerteventura és Lanzarote egész évi kellemes meleg időjárásukról híresek, tökéletes célpontok tengerparti pihenésre bármely hónapban. A két új kanári-szigeteki célállomás a már korábban is működő tenerifei járattal tökéletes választékot és kényelmes menetrendet biztosít.

wizzair-budapest-lanzaroteBulgária fővárosa, Szófia az ország üzleti és kulturális központja, amely egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. Szófia a WIZZ harmadik bulgáriai célállomása a nyári időszakban elérhető fekete-tengeri üdülőhelyek, Burgasz és Várna mellett. Az új szófiai járat egész évben, hetente kétszer repül a magyar és a bolgár főváros között.

Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként a Wizz Air folyamatosan szélesíti hazai hálózatát. A WIZZ jelenleg két bázist működtet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és több mint 1000 főt foglalkoztat repülő- és fedélzeti személyzetében, valamint irodai és egyéb kiszolgáló pozíciókban. 2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, több mint 2000 közvetett helyi munkahelyet** támogatva ezzel. Az idén a légitársaság 27%-kal növelte ülőhely-kapacitását az előző évhez képest, ami 4 millió utast jelent a budapesti hálózatban. 2016-ra már 10 új járatot jelentett be a WIZZ, és további négyet 2017-re, olyan vonzó célállomásokkal, mint Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.

Útvonal Napok Indulás Viteldíjak
Budapest – Fuerteventura vasárnap október 31. 20 990 forinttól
Budapest – Szófia kedd, vasárnap november 1. 6 990 forinttól
Budapest – Lanzarote szerda november 2. 14 990 forinttól