Főoldal Szabadidő Programok, események Hérics Nándor munkáiból nyílt kiállítás Szentendrén

Hérics Nándor munkáiból nyílt kiállítás Szentendrén

Fények és társadalmi kérdések jelennek meg Hérics Nándor Munkácsy-díjas képzőművész kiállításán, amely szerdán nyílt meg a szentendrei MANK Galériában.

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) szerdai közleménye szerint a február 9-ig látható kiállítás az otthon és a kényelem tárgyköreit járja körül. A tárlat gazdag válogatást nyújt a művész egyedi, fénykontúrokkal kiemelt alkotói teréről, amelyben a létezők és tárgyak átlényegült, neoncsővel rajzolt és festett világa a valóság látványos és elgondolkodtató értelmezését adja.

Hérics Nándor munkássága a festészettől a szobrászaton, a könyv- és plakáttervezésen, a tárgyalkotó tevékenységen, a tipográfián és a designon át a street artig a képzőművészet szinte valamennyi területét magában foglalja. Munkásságának alapsajátossága a pályakezdéstől napjainkig a különböző műfajok közötti határvonalak tudatos átlépése.

Hérics Nándor a tatai képzőművészeti körben Kerti Károlynál kezdett rajzot tanulni, ezután kirakatrendező iskolát végzett, majd alkalmazott grafikát tanult. 1979-től a Hungexpo tervezőgrafikusaként, később szabadúszó grafikusként tevékenykedett. Tagja lett a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjának, majd a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének és a Magyar Festők Társaságának is. 1990-től saját tervezőgrafikai stúdióját vezeti, alkalmazott grafikai tevékenységében a plakát- és arculattervezéstől az utcai reklámokig minden megtalálható.