Főoldal Autó, motor Hivatalos autóipari app-fejlesztő konferenciát rendez a Ford

Hivatalos autóipari app-fejlesztő konferenciát rendez a Ford

ford_applicationA Ford bejelentette, hogy szeptember 8-án megrendezi az első autóipari alkalmazásfejlesztői konferenciát: a rendezvény a Super Mobility Week részeként megtartott, 2014. szeptember 8-11. között látogatható Connected Car Expo egyik kiemelt eseménye lesz. A konferenciát egy egész éjszakán át tartó programozói ötletverseny követi, ahol a programozók hozzáférhetnek a Ford és a Los Angeles városa által összegyűjtött adatokhoz, amelyek alapján innovatív alkalmazásokat készíthetnek. A legtehetségesebb fejlesztők a 2014. november 18-20. között megtartott Los Angelesi Autókiállításon megrendezett Connected Car Expón is bemutathatják a Connected Cars – Connected City programra vonatkozó alkalmazás-ötleteiket.

A Ford célja, hogy átformálja az autók szerepét egy olyan világban, ami a teljes körű összekapcsolódásra épül; ezért arra ösztönzi a fejlesztőket, akik innovatív alkalmazás-ötletekkel hozzájárulhatnak e cél eléréséhez, hogy csatlakozzanak a globális Ford Dev csapathoz, megismerve az AppLink technológia nyújtotta lehetőségeket. A résztvevők megtanulhatják, hogyan alkothatnak új járműfunkciókat, és új lehetőségeket fedezhetnek fel a járművek által generált adatok újszerű hasznosítására.

“A legnagyobb technológiai vállalatok évente rendeznek fejlesztő konferenciákat, ám ez az első alkalom, hogy egy autógyár szervez ilyen eseményt.” – mutat rá John Ellis, a Ford Fejlesztő Program vezetője. “Hatalmas öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a Connected Car Expóval, a CTIA-val és Los Angeles városával, hiszen e partnerek együttes közönsége és adatállománya révén igazán forradalmi alkalmazások születhetnek.”

A fejlesztői konferencia után azonnal kezdetét veszi a 12 órán át tartó programozói ötletverseny. Az ötven legjobb fejlesztőcsapat részt vehet majd a Ford Connected Car – Connected City Alkalmazás programjában. A Ford által átadott járműadatok mellett az ötletverseny résztvevői a Los Angeles városa által nemrégiben közzétett, több mint 200 adathoz (data.lacity.org) is hozzáférnek, hogy ezek felhasználásával készíthessék el alkalmazásaikat. A rendezvényen jelen lesz a város innovációs technológiai főmunkatársa, Peter Marx is, aki eddig sosem látott részletességgel magyarázza el a Los Angeles mindennapi életét felvázoló adatokat: egyebek közt a bűnözési, baleseti és légiforgalmi információkat, valamint a mobilitási és forgalomszámlálási mutatókat stb. A programra benevező csapatok helyszíni támogatásáról az egész CCE-rendezvény során a Ford Dev csapat gondoskodik: a versenyzők szeptember 9. és 11. között prezentálhatják az általuk készített alkalmazásokat a szakértő zsűrinek. A program fináléjára a tíz legjobb résztvevő kap meghívást, akik a november 18-20. között megtartott Los Angelesi Autókiállításon megrendezett Connected Car Expón is bemutathatják innovációikat. A fődíj nyertesének munkája a Ford standján is látható lesz a 2015-ös Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (CES).

“Azzal, hogy a CCE mind a Super Mobility Week-en, mind pedig a Los Angelesi Autókiállításon jelen lesz, a Fordhoz hasonló vezető autógyáraknak lehetőségük nyílik két igencsak különböző, ám mindinkább egyesülő vásárlóközönség elérésére.” – véli Lisa Kaz, a Los Angelesi Autókiállítás elnöke.

“Az autóipari szakemberek és a CTIA Super Mobility Week alkalmazásfejlesztőnek összefogása remek példa arra, milyen lehetőségek rejlenek az élet különböző területeinek összekapcsolásában. Azáltal, hogy a Ford és a Los Angelesi Autókiállítás e kezdeményezés élére áll, olyan folyamat veheti kezdetét, aminek eredményeképpen magasabb szintre léphet az autóvezetés élménye, biztonságosabbá válhatnak az utak, csökkenhet a forgalom zsúfoltsága és az autók fogyasztása.” – teszi hozzá Meredith Attwell Baker, a CTIA elnök-vezérigazgatója.

A Connected Car Expo és a Super Mobility Week a Globális Autógyártók Szövetségének szervezésében zajlik. A szövetség a nemzetközi autógyárakat, az eredeti tartozékok beszállítóit és egyéb autóipari szereplők szervezeteit fogja össze annak érdekében, hogy az iparági vezetők, jogalkotók és hatóságok együttes munkájával olyan közös politikát alakítson ki, ami fokozza a járművek biztonságát, ösztönzi a műszaki újításokat, és biztosítja bolygónk jövőjét.