Főoldal Kultúra Könyvajánló Hivatalos mágia kézikönyv jelenik meg, ami elrepít minket Harry Potter varázsvilágába

Hivatalos mágia kézikönyv jelenik meg, ami elrepít minket Harry Potter varázsvilágába

Harry Potter nem csak az HBO Maxon varázsol el, hanem a legújabb Varázsalmanach könyv premierje kapcsán egy mágikus könyvbemutató keretében élőben is részese lehetsz Harry Potter világának.

J. K. Rowling könyvsorozatának sikere páratlan, már több mint 600 millió eladott példánynál tart a hét regény szerte a világban. Bár a Harry Potter és Voldemort Nagyúr hét éven át tartó párharcát bemutató könyvsorozat 2007-ben véget ért az utolsó regénnyel, az utolérhetetlen sikerű varázsvilág évről évre bővül: az HBO Maxon 4K felbontásban nézhető mind a nyolc Harry Potter film, de megtekintő Legendás állatok trilógia, a 20. évfordulóra készült Visszatérés Roxfortba különkiadás vagy épp a Helen Mirren vezette Roxforti Házak bajnoksága game show is. Szintén a Warner Bros Discovery égisze alatt idén tavasszal jelent meg a Hogwarts Legacy játék, amely a Warner Games történetének eddigi legnagyobb sikere lett.

A Harry Potter-rajongók legnagyobb örömére október 10-én egy újabb könyv érkezik, a világ számos országában egyszerre debütál majd a Varázsalmanach. A világpremier napján egy elvarázsolt könyvbemutatón is részt vehetnek, akik elsők között szeretnék kézbe venni a mágikus kiadványt, és Tóth Tamás Boldizsárral, a könyvek fordítójával is lehet találkozni.

A Varázsalmanach, avagy az első hivatalos mágia kézikönyv külön fejezetet és egy-egy saját oldalt szentel a Harry Potter-regénysorozat legfontosabb és legkedveltebb szereplőinek, bemutatja a legizgalmasabb helyszíneket vagy éppen a varázslókarácsony hagyományait. A könyv névsorok, listák, térképek és mindenféle mágiával kapcsolatos dolog legteljesebb gyűjteménye: Hagrid veszélyes háziállataitól a varázslótörténet híres alakjain át egészen a pálcamágiáig. Október 10-én, kedden 17-órakor a hivatalos magyarországi könyvbemutató keretében László Viktória, a Skip Intro és a Párnacsata podcastek házigazdája beszélget Tóth Tamás Boldizsárral a könyv magyar változata kapcsán. A fordítóval való találkozás mellett számos izgalmas programmal várják a rajongókat a Libri Allee Könyvesboltba, lesz kvíz és természetesen izgalmas meglepetésajándékok is gazdára találnak.

„Az utóbbi idők legizgalmasabb Harry Potter-kiadványa lett az almanach, és mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy még a fekete öves Potter-rajongó kollégáink is nagy örömmel merültek el ebben a gyönyörű, részletgazdag és ötletes mágiakézikönyvben. Minden elismerésünk Tóth Tamás Boldizsáré ezért a munkáért, embert próbáló feladat volt ennek a gigantikus gyűjteménynek a fordítása. A kötet valószínűleg sokaknak lesz az idei év legszebb karácsonyi ajándéka!” – mondta el a Varázsalmanach kapcsán Fekete Judit, az Animus Könyveket is gondozó Central Kiadói Csoport marketing és PR vezetője.

A könyvek első kiadása óta számos díszkötéses verzió is napvilágot látott, sőt, a regények illusztrált példányai is megvásárolhatók – jelenleg az első öt rész, a hatodikkal jelenleg is dolgozik az illusztrátor. A most érkező Varázsalmanach viszont minden eddigi kiadványt felülmúl látványvilágban: a kétszáz oldalas enciklopédia minden oldala illusztrált, hét grafikus művész rajzai teszik lélegzetelállítóvá az olvasmányélményt, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg.

Az október 10-i esemény Facebook oldala itt található