Főoldal Szabadidő Utazás Hotel Sonnenpark és Sonnentherme: az igazán baba- és gyermekbarát pihenés Ausztriában

Hotel Sonnenpark és Sonnentherme: az igazán baba- és gyermekbarát pihenés Ausztriában

Milyen lehet az igazán zökkenés- és akadálymentes kikapcsolódás, központban a családdal, gyerekekkel? Természetesen olyan alternatívában kell gondolkodnunk, amely kiemelt hangsúlyt fektet gyerkőceink felhőtlen szórakoztatására, úgy, hogy közben a szülők is megtalálhatják számításaikat.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-015

Végeredményben eléggé ritka az olyan megoldás e téren, amely maradéktalanul kielégítené az igényeket. Ausztria Magyarországtól hozzávetőlegesen pár száz méterre lévő déli csücskében viszont leledzik egy Sonnentherme elnevezésű komplexum, amely nagy mértékben megfelel szinte minden olyan kívánalomnak, amely ilyen jellegű pihenés keresése esetén felmerülhet. A Lutzmansburg-ban található Sonnentherme üdülőegységben töltöttünk pár napot.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-010

Először is: a Sonnentherme szinte olyan közel esik Magyarországhoz, mintha nem is kellene átsétálni Ausztriába. Ténylegesen pár lépés csak a határvonaltól, kiváltképp, ha Zsirán keresztül közelítünk (Budapestről érkezve számunkra ez volt a leginkább kézenfekvő útirány).

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-024

Mi is a Sonnentherme-Hotel Sonnenpark pontosan? Egy monstre komplexum, négycsillagos szállodaegységgel és gigantikus méretűnek definiálható élményfürdővel, rengeteg csúszdával és egyéb finomsággal. Már ami a gyerekeket illeti, hiszen a Sonnentherme egyértelműen nekik nyújt felhőtlen kikapcsolódást, persze úgy, hogy a felnőttek se unatkozzanak az üdülés lefolytatása alatt.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-009

Bár úgy tűnik, hogy a hazai, klasszikus értelemben vett üdülési szezon inkább a nyári hónapokra datálható, viszont értelemszerűen Ausztriában így, az őszi hónapokban kezdődik az élet e téren. Ugyanakkor a Sonnentherme nem kifejezetten az a klasszikus értelemben vett osztrák hegyvidéki téli beállítottságú helyszín, mégis egyértelmű, hogy az ide látogatók nemtől és kortól függetlenül megtalálják számításaikat minden évszakban egyaránt. Igaz, a kültéri létesítményeket nem igazán volt módunk kipróbálni a folyamatos nappali plusz 4-5 fokos hőmérséklet-átlag révén, de ami késik, nem múlik, addig is fantáziánkra bíztuk a részleteket.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-018

Mindenesetre a Sonnentherme Baby World vízivilágának állandó 29 fokos levegőhőmérsélete, valamint 36 fokos vízhőmérséklete ideális környezet a három hónapostól idősebb csecsemők élményéhez, számos kiemelt kiegészítő szolgáltatással, mint például alvószoba, pelenkázó és egyebek.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-011

A kicsivel idősebb gyerekek láthatóan kedvenc elfoglaltsága itt a rengeteg, egymással párhuzamosan kígyózó csúszdapark, ráadásként itt található Ausztria legterjedelmesebb beltéri csúszdája (XXL Monster Ride) is a maga 270 méteres hosszával. Ez a játék egyébként 6 éves kortól vehető igénybe, itt még ajánlatos a felnőtt kíséret.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-019

Azok a gyerekek, akik inkább a sebességet részesítik előnyben, próbára tehetik magukat a Speedy nevezetű, 110 méteres csúszda tekervényein, mely egy 23 méter magas toronyból tesz lehetővé siklást a mélybe. Két új csúszdájával együtt a Sonnentherme körülbelül 800 méternyi hosszt ölel fel, ami szintén figyelemre méltó számadat.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-008

Ha netán elfáradnának a csöppségek a non-stop vízi aktivitástól, számos egyéb bel- és kültéri lehetőség közül tudnak válogatni. Mint említettük feljebb, sajnos a külső területekhez köthető tevékenység kivesézése most elmaradt, úgyhogy ezek kapcsán nincsenek tapasztalatok, viszont a házon belüli elfoglaltságok repertoárja is igen tekintélyesnek tűnt.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-028

Egyértelműen a Sonnentherme és Hotel Sonnenpark vendégeinek kiemelt kedvence Sunny Bunny, az életnagyságú plüssnyúl. A kedves mesefigura köré épülő hype nem alaptalan, hiszen ez a műsorszám, vagy inkább permanensen visszatérő aktivitás valóban kreativitásra és össznépi tevékenységre sarkall: napi több alkalommal levezényelt műsorral érkezik a létesítmény kabalafigurája, közös énekléssel, tánccal, születésnapok megünneplésével örvendezteti az egybegyűlteket.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-021

Még a szülők körében is népszerűnek tűnt Sunny Bunny (párja, Pinky Bunny is megérkezett egyik délután a fürdőbe egy röpke vízi aerobikra), hiszen nem egyszer futottunk bele a lobbyban olyan apukákba és anyukákba, akik szorgosan dúdolgatták a Sunny Bunny vezérdal refrénjét.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-020

Mindezek mellett számos játék várja a kicsiket. A Nintendo által telepített Wii és 3DS konzolok folyamatos érdeklődés tárgyát képezték, ottlétünk alatt sosem álltak a kioszkok üresen, legfeljebb este 8 óra után. A Carrera versenypálya is populárisnak tűnt, főként délután tapasztaltunk nagyobb társasági összejöveteleket – itt az apukák is bőszen irányították saját versenyautójukat, átszellemülten, teljes kikapcsolódással.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-013

A Sonnentherme szálloda részlegét Hotel Sonnenpark-nak hívják, s ahogyan már egy korábbi bekezdésben utaltunk rá, négy csillagos. A szobák különböző módon kerültek kialakításra, mi egy zuhanykabinos, duplaágyas verziót próbáltunk. A felszereltség teljesen rendben volt, a profil itt is rendkívül babaközpontú volt – a fürdőszoba fel lett vértezve falról lehajtható instant pelenkázóval, célspecifikus kialakításokkal. A szobában találtunk bébicsőszt is (szintén a szálloda alapszolgáltatása), mely révén folyamatos kapcsolatot tarthatunk akkor is, ha netán pár pillanatra elhagynánk a helyszínt, miközben mondjuk elbóbiskol gyermekünk az opcionálisan rendelkezésre bocsátott rácsoságyban.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-002

Azzal együtt, hogy a Sonnentherme, valamint a Hotel Sonnenpark is gyerek-centrikusságra van kihegyezve, a felnőttek is megkapják azt a komfort faktort, amit elvárnak egy 4 csillagos szállótól. Szobánk felszereltsége bőven hozta a kategóriában elvárhatót, alapvetően semmilyen téren nem éreztünk hiányt; már-már természetesnek is tűnt szinte a gyermekbarát megoldások sokaságának jelenléte.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-001

Rendkívül udvarias kiszolgálás és kommunikáció jellemzi a Hotel Sonnenpark, valamint a Sonnentherme személyzetét. Kissé szürreális ugyan, hogy az osztrák felségjelű helyszín ellenére szinte kivétel nélkül mindenki németül is jól beszélő magyar volt a felhozatalban, de pont ez volt számunkra az egyik varázsa a létesítménynek. Persze a határközeli elhelyezés, valamint a hazai hátmenti munkavállalás mind domináns tényezők, ezt nem szabad elfelejteni.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-007

Amennyire széles skálán mozog a Sonnentherme, illetve Hotel Sonnenpark választéka programlehetőségek és szolgáltatások terén, annyira változatos az étkeztetés is. Családi kényeztető csomagunkhoz napi háromszori főétkezés járt, valamint egy délutáni uzsonna is – utóbbi kakaót, csokis tejet, vagy kávét, valamint helyben (is) készített süteményeket tartalmazott.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-005

A reggelik bőséges kínálata az omlettől a különféle felvágottakon, sajtokon át a lépesmézig terjedt a teljesség igény nélkül, egyebek mellett háztáji almalevekkel a Familie Rohrer Pension Apfelhof-tól.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-004

Ami nagyon megkapó volt, az a bébi- és gyermek központúság itt is: külön szekciókba bontva, külön gourmet jellegű készételkínálat volt biztosítva minden egyes étkezésnél, korosztályokra bontva, viszont a külön polcrendszert kapott BEBA- és egyéb tápszer, bébiételkiegészítők is piros pontot érdemelnek.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-025

Szeretet, kedvesség, emberközpontúság – ez a három leginkább Sonnentherme-re és Hotel Sonnenpark-ra aggatható jelző, ami eszünkbe jut a kicsekkolás után. Mindezt úgy, hogy nem éreztük erőltetettnek, negédesnek; minden a maga jellegével, természetes tálalásban volt jelen az ott eltöltött napok során.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-027

S mindezeken felül az apró figyelmességek is fontosak: miután megtörtént a kijelentkezés, a Hotel Sonnenpark ajándékaként kaptunk egy 2 kilogramm alma átvételére jogosító kupont is, amelyet a közeli Familie Rohrer Pension Apfelhof-nál vehettünk át, a kis családi manufaktúra gyártóüzemében. Így megkóstolhattuk azt a remek alma-alapanyagot, amelyből a gyümölcsleveik is készülnek.

hotel-sonnenpark-sonnentherme-napimagazin-029

Bővebb információ a létesítmény honlapján: http://www.sonnenpark.at/hu.html

Még több fotó: Napimagazin Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon EOS 5D Mark III fényképezővel készítettük.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUS, Sony,  Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: Acer, ASUS