Főoldal A világ Belföld Megalakult Fiatal Vállalkozók Világszövetsége

Megalakult Fiatal Vállalkozók Világszövetsége

Az újonnan alakult Fiatal Vállalkozók Világszövetsége 65 fiatal vállalkozói szervezetet képvisel, és működési területe lefedi a világ lakosságának 76 százalékát. Az alapítók között van az Európai Unió Fiatal Vállalkozói Szövetsége (JUNE) is, amelynek elnöke dr. Kovács Patrik.

Új szintre emeli a fiatal vállalkozók támogatását a 2015. november 3-án alakult Fiatal Vállalkozók Világszövetsége. A szervezetet Európa képviseletében a Young Entrepreneurs of the European Union (JUNE), Ázsia képviseletében az Asian Entrepreneurship Alliance (AEA), valamint Latin-Amerika országainak képviseletében a Federación Iberoamericana de Jóvenes Empresarios (FIJE) hívta életre Szaúd-Arábia fővárosában, Rijában egy konferencián.

fivosz_2

A Fiatal Vállalkozók Világszövetsége összesen 65 fiatal vállalkozói szervezetet képvisel, és működési területe lefedi a világ lakosságának 76 százalékát. Az eddigi legnagyobb globális fiatal vállalkozói szövetség küldetése, hogy megállítsa a fiatalok globális szinten tapasztalható egyre nagyobb munkanélküliségét, támogassa a vállalkozást indító fiatalokat, valamint hidakat építsen emberek és országok között.

A Fiatal Vállalkozók Világszövetségének alapításában részt vett dr. Kovács Patrik is az Európai Unió Fiatal Vállalkozói Szövetségének (JUNE) elnökeként. Kovács egyben a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke is, amely szervezet szintén kiemelten fontosnak tartja a nemzetközi kapcsolatok fejlesztését, a magyar fiatal vállalkozók külföldi kereskedelemben való támogatását.

fivosz_1

A fiatal vállalkozók számára komoly segítség lehet a Fiatal Vállalkozók Hetének keretein belül november 20-án pénteken, a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével megvalósuló Nemzetközi Nap. A rendezvényen az érdeklődők ingyenes előadásokon és Export Akadémián vehetnek részt, számos elismert szakembertől tanulhatnak. A vállalkozásösztönző rendezvény olyan 18-40 év közötti fiataloknak és vállalkozóknak szól, akik a közeljövőben kívánják beindítani vállalkozásukat, vagy a már meglévő vállalkozásukkal szeretnének terjeszkedni, vagy jövedelmezőbbé tenni.