Főoldal Bulvár Itthon Így kezeli a bezártságot Iszak Eszti és Horváth Éva

Így kezeli a bezártságot Iszak Eszti és Horváth Éva

Iszak Eszti és Horváth Éva sem unatkozik a megváltozott életkörülmények és bezártság miatt, a távolságtartás őket is sok, új kihívás elé állítja. A rossz hangulat és a motivációhiány könnyen megkeseríti az életünket, de a Miss Balaton mentorai és szépségei, köztük a tavalyi győztes, Balogh Eleni most hasznos tanácsokat adnak, hogyan motiválhatjuk magunkat. Nincs olyan mélypont, amin ne lehetne túllendülni szuper tippjeik segítségével!

A boldogság sokszor csak hozzáállás kérdése, hiszen rengeteg apró dolog vesz körül minket, ami jókedv forrása lehet, csak észre kell venni. „Az ember most visszatalálhat az élet apró örömeihez, amiket az utóbbi időkben, a nagy rohanásban elfelejtettünk. Most megtanulhatjuk újraértékelni ezeket” – mondja Horváth Éva, a Miss Balaton verseny koordinátora, aki hozzáteszi: „a mentális egészségem megőrzésében az segít leginkább, ha kinézek az ablakon, és látom, hogy a természet megújul, szép az idő, és csicseregnek a madarak.”

„Elég sok mély pontom van, ezért fontosnak tartom, hogy rendszeresen csináljunk valami hasznosat, ne csak azt érezzük, hogy eseménytelenül múlnak el a hetek. Az is elég, ha naponta egy ilyen dolgot ütemezünk be magunknak” – javasolja Iszak Eszti, a verseny tanácsadója. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen. „Szelektáljuk a ruháinkat, olvassunk, vagy csupán szakítsunk időt azokra a dolgokra, amelyekre a korábbi nagy pörgésben nem tudtunk. Tökéletes alkalom ez most, ha valaki át akarja ültetni a virágait, vagy szeretné tökéletesíteni a nyelvtudását, netán konyhaművészetét. Vegyük elő és valósítsuk meg azokat a dolgokat, amikre az elmúlt években nem volt időnk” – teszi hozzá a csinos előzsűri tag.

Valakinek az segít, hogy nem egyedül kell átvészelnie a nehéz napokat. Balogh Eleni, a Miss Balaton 2019-es nyertese hálás azért, hogy mindennap a párjával lehet, akivel kölcsönösen támogatják egymást. „Sokat edzünk itthon, ha pedig már nem bírjuk a bezártságot, akkor elmegyünk sétálni, vagy kirándulni egy emberektől távoleső helyre.” A pozitív hozzáállást ő is fontosnak tartja. „Arra gondolok mindig, hogy egyre jobb lesz, de addig most itthon kell maradni. Ez pedig átsegít a mindennapokon” – mondja a mindig mosolygós győztes.

Az otthon töltött időben könnyű ellustulni, azonban ne felejtsük el a régi mondást sem: ép testben ép lélek. Balogh Eleni és Horváth Éva egyetértenek abban, hogy ez az időszak kiváló arra, hogy bevezessük az otthoni edzéseket, ha pedig mindenképpen levegőre vágyunk, akkor egy kis kocogás vagy futás pedig segít kiszellőztetni a fejünket. Mindhármuk véleménye egyezik abban, hogy a test és a lélek ápolása mellett ki kell használni az időt arra, hogy fejlesszük magunkat, legyen ez egy online képzés, a szókincsünk bővítése olvasással vagy nyelvtanulással, vagy csupán elmerülni azokban a témákban, amelyek érdekelnek minket.

A három hölgy a Miss Balaton leendő versenyzőire is gondol: Horváth Éva a futást, mint edzésformát javasolja minden jelentkezőnek, hiszen ez az a sport, amihez csak egy jó futócipő szükséges és tökéletes zsírégető hatása van. Esztiék pedig az otthoni sport mellett tetszik le voksukat, emellett Eleni azt is kiemeli, hogy az egészséges táplálkozásra is jobban oda lehet figyelni most, hogy leginkább magunknak főzünk. A versenynél azonban nem csak a külső számít. A Miss Balaton tanácsadói egyöntetűen kijelentették, hogy a kisugárzás az, amit a legfontosabbnak tartanak a versenyzőkben. „A zsűri nagyra értékeli a kisugárzást és a harmóniát, ez talán a legfontosabb, hiszen a színpadon rögtön meglátszik, ha egy versenyzőnek egészséges az önbizalma és harmóniában van önmagával, kívül-belül” – teszi hozzá Horváth Éva.

Előző cikkFolyik a munka a magánépíttetők többségénél, de sokan kivárnak
Következő cikkTíz fokos lehűlés várható a héten