Főoldal Életmód Otthon Iskolakezdés IKEA módra: kreatív és okos lakberendezési megoldások

Iskolakezdés IKEA módra: kreatív és okos lakberendezési megoldások

Az iskolakezdés komoly próbatétel a gyerekek számára, hiszen a nyári szünidő nyújtotta szabadság helyét ismét a tanulás, a különórák és az iskolaidőn kívüli elfoglaltságok veszik át. A tanulás viszont fokozott koncentrációt igénylő munka, ezért is fontos, hogy minél szórakoztatóbbá és élményszerűvé tegyük számukra. Vonjuk be őket a tanulósarok kialakításába, és engedjük, hogy a saját ízlésük szerint, a személyiségüknek leginkább megfelelő módon rendezzék be a teret. Az iskolai feladatok teljesítése mellett ebben is segítenek az IKEA új termékei.
 ikea_iskola

Az íróasztal és a kényelmes ülőpozíció fontossága

Minden szobába kell egy olyan asztal, ahol a gyerekek kényelmesen elkészíthetik a házi feladataikat, és ahol a szabadidőben igazi Picasso-vá válhatnak. A SKARSTA ülő/álló asztal az éppen aktuális tevékenységekhez igazodik, ugyanis állítókarral változtatható a magassága, így kényelmesen használható ülő vagy álló pozíciót igénylő feladatok esetén is.
A NILSERIK ülőtámasz (14.990 Ft) aktív ülőpozíciót biztosít, ezáltal segíti az egészséges testtartás kialakulását, és használatával kevésbé fárasztó a leckeírás.
PH124222
A fehér és rózsaszín árnyalatokban is elérhető FALKHÖJDEN íróasztal (19.990 Ft) a kislányok kedvence lesz. Szépséget és eleganciát sugároz, míg a hozzá tervezett tároló rendszer minden tankönyvet és alkotóeszközt elrejt, hogy csak az aktuális feladatok legyenek szem előtt.

Tárolás és rendszerezés

Átgondolt rendszerezéssel mindig rend lesz az íróasztalon. Ha színes, mintás változatok mellett döntünk, akkor a kicsik is jobban élvezik majd a rendrakást, és átláthatóbbá is válik számukra, minek, hol a helye az asztalon. A HEJSAN kollekció vidám, geometrikus mintáival gyerekjáték lesz a rendszerezés.
PH124295
A KÄNNETECKEN sorozat irodai kiegészítői is segíthetnek a rendszerezésben, míg vidám, apró mintás csomagolópapírjaival megóvhatjuk a tankönyveket, de akár ajándékcsomagolásra is kiválóak.
PH123729
Az apróságok tárolásának bajnoka az új STICKAT kollekció. A merész színkombinációk és az egyszerű vonalak együttese egyedi, kézzel készített hatást kelt, főként a horgolt kosárkák esetében. A praktikus ágyzsebek bármit elrejtenek, az esti olvasmányoktól kezdve a legféltettebb kincsekig.
PH124330

Az egészséges, pihentető alvásról

A nyugodt, egészséges alvás nélkülözhetetlen a gyerekek növekedéséhez és fejlődéséhez. Az iskolakezdés miatt érzett izgatottság miatt viszont sokszor az esti mese sem elég az alváshoz, de a puha, vidám ágynemű segíthet. A FLICKÖGA (6.990 Ft) és GULLTRATT ágyneműk (5.990 Ft) a 8–12 éves korosztály kedvencei lesznek: a pamut és a környezetbarát módon, természetes alapanyagokból előállított lyocell keveréke kiválóan szellőzik, és biztosítja a zavartalan pihenést.
PH124281
A THORINE párnák (2.990 Ft) tökéletesen illenek a FLICKÖGA és a GULTRATT ágynemű-garnitúrákhoz, és igazi funky hangulatot kölcsönöznek az ágynak. Ha letisztultabb megjelenést szeretnénk, akkor az új TUVBRÄCKA garnitúrák (4.990 Ft, 6.990 Ft) jelentik a tökéletes választást: ezt a kollekciót Inez Svensson, az ikonikus svéd tervezőcsapat, a 10 Gruppen alapító tagja tervezte, így az igazi svéd dizájnt képviseli.
PH124294
Előző cikkNicole Kidman tudósnak áll Londonban
Következő cikkSzínvonalas nemzetközi produkciókat ígér a Cirque du Sziget