Főoldal Szabadidő Programok, események Ismét várja az ifjú formatervezőket az IKEA

Ismét várja az ifjú formatervezőket az IKEA

Idén másodszor szervezi meg az Ifjú Játéktervezők Nemzetközi Rajzversenyét az IKEA. A pályázat keretében bárki létrehozhatja álmai játékát, hiszen a vállalat a legjobb rajzokból valódi plüss játékokat készít, melyek világszerte kaphatóak lesznek áruházaiban.

Újból a gyermekeké lesz a főszerep november 4-e és 6-a között délelőtt 10-től este 8 óráig az IKEA budapesti és budaörsi áruházaiban, a cég ugyanis ismét arra vállalkozott, hogy megeleveníti a fiatalok fantáziáját. Az ifjú formatervezők versenyén előzetes regisztráció nélkül vehetnek részt a kis művészek szüleikkel együtt, hogy megtervezzék álmaik játékát.

ikea-rajzverseny-2

A rajzok témáját illetően nincsenek megkötések. A legabszurdabb elképzelés is megvalósulhat, hiszen a gyermekek és a képzelet világában is minden lehetséges.

Akinek mégis egy kis inspirációra van szüksége, az IKEA honlapján megtalálja a tavalyi év győztes rajzait, melyekből már elkészültek a világszerte kapható plüssfigurák.

Az IKEA zsűrije áruházanként 20 rajzot választ majd ki, melyeket feltöltenek a vállalat honlapjára. A rajzokra november 20. és december 2. között szavazhatnak az IKEA FAMILY klubtagok. A 3 legtöbb szavazatot kapott rajz tovább jut a nemzetközi fordulóra. Összesen 10 nyertes rajzot választanak ki világszerte, amelyekből valódi játék lesz, így 2016 karácsonya előtt felkerülnek az IKEA áruházak polcaira.

ikea-rajzverseny

A rajzolt plüssfigurák megvásárlásával jótékonyságra is lehetőség adódik majd, ugyanis az október 26-a és december 23-a között vásárolt puha játékfigurák árából 1 eurót jóváírnak az IKEA Foundation javára, amit a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására hoztak létre.