Főoldal Életmód Wellness, fitness Jöhet egy kis szupershake?

Jöhet egy kis szupershake?

Hazánkba is megérkezett a Chiashake, ami a teljes értékű étkezések alternatívája shake formában. 

Az étkezést helyettesítő okosételek karrierje 2014-ben, az Egyesült Államokból indult, ahol egy szoftvermérnök kísérletezte ki az első formulát. Azóta számos európai márka is megszületett, de Magyarországra először a ChiaShake érkezett meg.

A ChiaShake költséghatékony és egyszerű alternatíváját kínálja a teljes értékű étkezéseknek. Több, mint egy hagyományos shake, mivel a fehérjén túl tartalmazza a szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat is. Így egy olyan italt kapunk, ami órákon keresztül biztosítja a szükséges üzemanyagot a szervezet számára, és nem dobja meg a vércukrot sem. Az elérhető vanília-, banán-, eper-, csokoládé- és pisztáciaízek megadják a változatosságot, de a fogyni vágyók, a vegánok, a sportolók, valamint a glutén- és laktózérzékenyek is megtalálják a számukra megfelelő termékeket.

De miért jó meginni az ebédet? – kérdezhetnénk. A rajongók általános tapasztalata az, hogy a teljes értékű folyékony ételek nagy segítséget jelentenek, amikor az ember elfoglalt, és értekezletről értekezletre rohan, vagy vizsgaidőszakban a szigorlatára készül. Ilyenkor rossz minőségű ételeket szoktunk fogyasztani, és ha ezeket helyettesíteni tudjuk egy optimális összetételű és gyorsan elkészíthető shake-kel, az nagy előnyt jelent.

Érdekesség pedig, hogy bár az okosételek eredetileg nem a fogyni vágyók számára készültek, mégis rengetegen fogytak már le a segítségükkel. Ez annak köszönhető, hogy úgy vannak összeállítva, hogy pont a megfelelő arányban tartalmazzák a különböző hasznos összetevőket. A ChiaShake mindezt még kiegészíti a chiamag erejével, így antioxidánsokban is gazdag, viszont nincs benne hozzáadott cukor, és kizárólag GMO-mentes alapanyagokból készül.