Főoldal Autó, motor Joulupukki, a finn Mikulás idén is a Ford-ot választotta

Joulupukki, a finn Mikulás idén is a Ford-ot választotta

Mint ahogyan korábban már megírtuk, hétfőn ismét megérkezett Budapestre Joulupukki, a finn Mikulás, akit a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren XVIII. kerületi óvodások és a Győr-Moson-Sopron megyei Lipótról érkező iskolások köszöntöttek. A Finnagora Finn Kulturális Intézet szervezésében tizenkettedik alkalommal hazánkban járó Joulupukki egyhetes programja alatt több városba és kisközségbe látogat el Magyarországon, ahol a nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is felkeres, amiben immáron kilenc éve az Autó Nexus Ford márkakereskedés lesz segítségére.

joulupukki_ford_2014

A finn Mikulás, akit egyhetes magyarországi körútján az idei évben is egy különleges ’Joulupukki-mobil’, egy egyedi módon felmatricázott Ford Tourneo Custom szállít a különböző helyszínekre, kedden a salgótarjáni Fő téren, ma a veszprémi Megyei Könyvtárban majd Győrben, a Széchenyi téren talákozott a gyerekekekkel. Csütörtökön Szombathelyhre és Ajkára látogat, pénteken pedig a főváros több pontján bukkan fel: délelőtt részt vesz a Mikulásgyár hivatalos megynyitóján, délután Óbudán, a Fő téren, este a Kispesti Központi Játszótéren oszt ajándékokat. Mikulás napján délelőtt a budapesti MOM Sportban fogadja a gyerekeket, majd Szentendrére is ellátogat.

Joulupukki 2002 óta immár hagyománnyá vált magyarországi körútjai során immár több százezer gyermekkel találkozott és sok-sok gyermeket ajándékozott meg, mindannyiuk számára mosolygósabbá téve december elejét, és meghittebbé varázsolva a szeretet ünnepére való készülődés heteit, ahogy idén is mindent megtesz majd, hogy minél több apróság számára szerezzen örömöt. Ebben ezúttal is elengedhetetlen volt az Autó Nexus Ford márkakereskedés támogatása, amely immáron kilencedik alkalommal biztosított szállítójárművet az Igazi Finn Mikulás számára, a gyerekek nem kis örömére, hisz a Tourneo Custom-ban rengeteg ajándék elfért.

„Nagy öröm számunkra, hogy az Autó Nexus a Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. támogatásával immáron kilencedik alkalommal segédkezhetett abban, hogy Joulupukki az ország számos helyére eljutva minél több gyermek számára szerezhessen örömet és igazi, felejthetetlen élményt ittartózkodása során a szeretet ünnepére készülve. Semmihez sem fogható az apróságok sugárzó arcának látványa, amikor megpillantják a ’Joulupukki-mobiljából’ kiszálló Igazi Mikulást.” – fogalmaz Császár Gábor, az autó Nexus Kft. ügyvezető igazgatója.