Főoldal Kultúra Zene Jubileumi nagykoncertre készül a Road zenekar

Jubileumi nagykoncertre készül a Road zenekar

Idén éppen 20 éve, hogy megalakult a hazai rockélet egyik legaktívabb formációja a Road. A többfelvonásos idei koncertsorozat végig a jubileumi ünnep jegyében zajlik, melynek nagyszabású fináléja a Papp László Budapest Sportarénát rengeti majd meg, 2024. december 28-án.

A két évtizedet megkoronázó 2024-es szezon, s majd mindennek végjátéka egy sokat megélt eddigi pályafutás csúcspontja, de a Road már évek óta méltán a rockszínpadok kiemelt attrakciója. A zenekar stílusát a kezdetektől jellemzi a klasszikus metál elemek és a modern rockzene elegye. Egyéb zenei utak felé nyitásukat példázza olykor népies motívumok megjelenése dalaikban, vagy az akusztikus repertoárjuk. Egyik legerősebb fegyverük a pozitív szemléletű szövegviláguk, amelyekben mindenkor egyenesen és hitelesen fogalmaznak az életükből merített témákból.

Hogy mi is lehet a „Rock’n’Road”-ként aposztrofált meghatározás? Valószínűleg az a rocker tűzével szeretés, néhol költői útkeresés, vagy ha az alkotó úgy akarja, a benzingőzzel robbanó erő, mely szinte hanyatt vágja hallgatóját. E szenvedélyes menetelés eredményeként mára olyan slágerek színesítik a banda életművét, mint a Nem kell más, a Fojts meg a sötétben, a Világcsavargó, a Megint nyár, a Nem elég, A jó reménység foka, vagy a legújabb, a Térfélcsere.

A sikeres tavaszi „Első felvonás” az Akusztik&Metal turné után azonnal berobbant a nyári „Második”, amelyben a fesztiválok és motoros találkozók vendégeként szórakoztatják közönségüket. – „Nincs üresjárat, jó kedvben, motiváltan turnézunk, de a koncertek mellett a stúdiómunkára is koncentrálunk, az új dalokra, klipek készítésére – meséli Molnár Máté, frontember. – A zenekar rajongója a motoroknak, ezért is nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világ legrégebbi motorkerékpárokat gyártó vállalatának hazai hivatalos forgalmazója, a Royal Enfield Magyarország, idén májusban felkérte a ROAD zenekart a márka hazai nagyköveteinek, így a Benzin Legyen Tour 2024-gyel számunkra is még kedvesebb a jubileum éve.

Az ünnep viszont az évzáróval lesz teljes. A Máté-Goya-Imi-Tomi alkotta rock-kvartett pályafutása legnagyobb durranására készül az óév minden bizonnyal legveretősebb estéjén. A bandára jellemző erő és érzelmek különleges csomagolásban, a legnagyobb slágerekkel és meglepetésekkel 2024. december 28-án az Arénában.