Főoldal Életmód Gasztronómia Kapszulába zárt brazil ízek a Nespresso-tól

Kapszulába zárt brazil ízek a Nespresso-tól

A Nespresso legújabb kávékülönlegességével ezúttal a csodálatos Brazíliába kalauzol el minket.

Brazíliában a kávé a mindennapok szerves részét képezi: egy idegen szívélyes üdvözléséhez, a helyi kávézókban a csevegéshez, vagy éppen az üzleti ügyek megtárgyalásához mind hozzátartozik. A brazil-portugál nyelvben a „cafezinho”, azaz a „kávécska” már-már az „üdvözöljük” szó szinonimája, hiszen ha valaki belép egy brazil otthonba vagy irodába, azonnal megkínálják kávéval – és e csodálatos italba belekortyolva pillanatok alatt közelebb kerülnek egymáshoz az emberek. Éppen ezért a Nespresso szakértői a gazdag, színpompás és élénk brazil kávékultúra ihletével alkották meg a Cafezinho do Brasil őrleményt, ezt az egyedi és erőteljes Limited Edition Grand Cru keveréket.

nespresso_Cafezinho-do-Brasil-1Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője elmondta: “A braziloktól megtudtuk, hogy az általuk kedvelt kávé profilját a kesernyés, pörkölt ízvilág és egy igen jellegzetes aroma határozza meg. Az ehhez szükséges diós, szantálfás és herbális ízeket a Dél-Brazíliában termesztett, gondosan válogatott Arabica kávékban sikerült megtalálnunk. Ezek Espirito Santo tartományban teremnek, közel a tengerhez, ahol a rendkívül páradús levegő miatt ezek az ízjegyek határozottabban alakulnak ki a kávécseresznyében. A Nespresso szorosan együttműködött a farmerekkel, akik kézzel szüretelték le azokat a szemeket, amelyekben érvényesültek ezek a jellegzetes ízek.”

nespresso_Cafezinho-do-Brasil-2Mint minden Nespresso Grand Cru esetében, a Cafezinho do Brasil megalkotásánál is alapvető fontosságú volt a származási hely. Ez egy Pure Origin kávé, vagyis az összes felhasznált kávé Brazíliából származik. A farmerek csak az érett szemeket szüretelték le kézzel, így biztosították, hogy a feldolgozás során más anyagok (pl. levelek, föld, stb) ne kerüljenek a kávé közé, megőrizve a Cafezinho do Brasil keverékhez szükséges különleges ízt.

A Dél-Brazíliában termesztett, gondosan válogatott Arabica kávészemekből készült keverék kellemesen kesernyés ízvilágát izgalmasan emeli ki a félszáraz feldolgozású Bourbon fajta karaktere. A bársonyos textúrájú ital kellemes diós és szantálfás ízjegyeket rejt, s mindezt herbális – kakukkfüvet és rozmaringot idéző – aromák egészítik ki.

 

TIPP: a Cafezinho do Brasil 2016. augusztus 29-től korlátozott időn át világszerte kapható lesz a Nespresso Boutique-okban, valamint megrendelhető online a www.nespresso.com oldalon és telefonon a Nespresso Club-on keresztül.