Főoldal Autó, motor Kibővített Toyota plug-in hybrid töltőszolgáltatás Japánban

Kibővített Toyota plug-in hybrid töltőszolgáltatás Japánban

A Toyota Motor Corporation megnyitotta kibővített plug-in hybrid töltőszolgáltatását, amely lehetővé teszi a hálózatról tölthető Prius PHV típus tulajdonosai számára, hogy országszerte igénybe vegyék a Nippon Charge Service, LLC (NCS) által üzemeltetett töltőpontokat. Az új, külön megrendelhető, díj alapú PHV Drive Support Plus (PDS Plus) szolgáltatás idén december elsejével veszi kezdetét.

toyota_phv_drive_support

Az NCS október végével kialakította mintegy 700 normál töltőből álló hálózatát. Ennek kapacitása a 2015. pénzügyi év során várhatóan 5500 töltőpontra nő, majd a későbbiekben további bővítés várható.

A kibővített hálózat havi tagsági díj megfizetése fejében vehető igénybe, amelynek összege 324 japán jen[1]. Ezen felül percenként 1,62 jenbe kerül az NCS töltők használata (mindkét díj tartalmazza a fogyasztási adót). Hogy a felhasználók megismerkedhessenek a praktikus rendszerrel, a tagság első hat hónapja során sem tagsági, sem percdíjat nem kell fizetni.

A Toyota Motor Corporation, a Nissan Motor Co., Ltd., a Honda Motor Co., Ltd., a Mitsubishi Motors Corporation, valamint a Japán Fejlesztési Bank idén május 26-án közös erővel hozta létre az NCS-t, azzal a céllal, hogy egyetlen, közös előfizetéssel igénybe vehető töltő infrastruktúra hálózatot fejlesszenek ki. A PDS Plus lehetővé teszi a Prius PHV tulajdonosok számára ennek a hálózatnak a használatát. Azáltal, hogy járművüket így nem csak otthonukban tölthetik fel, felhasználóként maximálisan kiaknázhatják a Prius PHV kiemelkedően kedvező üzemanyag-fogyasztását és praktikumát.

A Toyota fennálló PHV Drive Support (PHV vezetési támogatás, PDS) szolgáltatása, amelyet a Prius PHV piaci bevezetésével egy időben, 2012 januárjában adtak át, a Toyota kereskedőknél telepített, mintegy 1500 darab normál töltőhöz biztosít hozzáférést. A tagok három éven át ingyenesen vehetnek igénybe számos praktikus szolgáltatást, a Toyota kereskedőknél történő akkumulátor-töltéstől kezdve az akkumulátorban hátralevő töltöttségi szint ellenőrzésén át a legközelebbi töltőállomás okostelefonon történő megkereséséig. Most, a PDS Plus bevezetésével párhuzamosan a Toyota a vásárlást követő negyedik évre[2] is ingyenesen biztosítja az alapszintű PDS szolgáltatást.

A Toyota elkötelezte magát amellett, hogy a Prius PHV modell minél szélesebb körű értékesítése révén hozzájáruljon egy csekély szénkibocsátású, praktikus és intelligens mobilitású társadalom kialakításához.

A PHV Drive Support és PHV Drive Support Plus töltőszolgáltatások összehasonlítása

PHV Drive Support

 

PHV Drive Support Plus

 

 

 

Biztosított szolgáltatások

 

A Toyota márkakereskedésekben felállított normál töltők ingyenes igénybe vétele

 

A Toyota márkakereskedésekben felállított normál töltők ingyenes igénybe vétele, illetve a kereskedelmi és szálláshelyeken országszerte felállított, normál NCS töltők díj alapú igénybe vétele

 

 

 

Díjak (fogyasztási adóval terhelve)

 

Nincs havi tagdíj, sem töltési díj

 

  • A tagdíjat és a töltési díjat a tagság első hat hónapjára elengedik (a regisztráció első napjától számítva)

 

  • Havi tagdíj: 324 japán jen

 

  • Töltési díj: 1,62 japán jen / perc

 

[1] 100 japán jen = 219,73 Ft

[2] Az egyedi célú DCM kommunikációs egységgel felszerelt modellek esetében ehhez különálló, folytonos „G-BOOK mX Pro” szerződésre van szükség.