Főoldal A világ Belföld Kilencedik alkalommal rendezték meg a Coop Rally-t

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Coop Rally-t

A verseny záróeseményén elhangzott: a minőségi magyar termékek piacának erősítése az élelmiszergazdaság minden szereplőjének érdeke.

„Mára a Coop Rally az élelmiszer-feldolgozók és a COOP közös, szakmai ünnepévé vált, amely lehetőséget jelent a bemutatkozó vállalatoknak arra, hogy a vendégek fogadásával megismertessék tevékenységüket a közvéleménnyel” – fogalmazott a Sárváron megtartott záróeseményen Csepeli Lajos. A CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke hozzátette: a Coop Rally-n ma már rangot jelent házigazdának lenni. Csepeli Lajos szerint az idei rendezvényen is bebizonyosodott, hogy a COOP partnereivel szorosan együttműködve, a kis- és közepes vállalkozások bevonásával kívánja építeni jövőjét.

coop_rally_dijatado

„Üdvözlöm Önöket Sárváron, egy ötcsillagos városban” – köszöntötte a záróeseményen a megjelenteket Sárvár polgármestere. Kondora István elmondta: a COOP olyan közösség, amelynek résztvevői több szállal egymáshoz kötődve egy fontos ügyet, a magyar élelmiszertermelést szolgálja. A polgármester külön kitért arra is, hogy a kizárólag magyar tulajdonú üzletlánc a kistelepülések megmaradásának záloga, ezzel pedig szinte „karitatív” tevékenységet végez.

Gratulált a résztvevőknek az eseményen Dr. Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára is, aki szerint az idei Coop Rally helyszínei is jól példázzák, hogy a magyar élelmiszertermékek méltók a figyelemre, és arra, hogy a fogyasztókhoz minél szélesebb körben eljussanak. Bognár Lajos szerint azért is fontos egy ilyen esemény, mert az export ösztönzése mellett a gazdaság stabilitását az erősödő belső fogyasztás alapozza meg. Emlékeztetett: a most kezdődő hétéves uniós ciklusban a magyar élelmiszeripar kiemelt támogatása várható.

A zárórendezvényen kiosztották a Coop Rally idei díjait is. A versenyt a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. csapata nyerte, a második a Szent Imre Pincészet Kft., a harmadik a Metsa Tissue Hungary Kft. csapata lett, a legjobb médiaversenyzőnek járó díjat pedig a Net Média Zrt. kapta. A szervező Sky Csoport különdíját a Sole-Mizo Zrt. érdemelte ki az eseményen felszolgált Túró Rudi tortáért, míg a Magyar Olimpiai Bizottság különdíjasa az AGIS Fire & Security Kft., a Földművelésügyi Minisztérium különdíjasa pedig a Sió-Eckes Kft. lett.