Főoldal Életmód Otthon Last minute karácsonyi ajándékok, amit a gyerekek is elkészíthetnek

Last minute karácsonyi ajándékok, amit a gyerekek is elkészíthetnek


Nyakunkon a szenteste, ami nem jelent mást, hogy már csak néhány napunk maradt a karácsonyi ajándékok beszerzésére.

A nagy rohanásban gyakran megfeledkezünk a DIYajándékok szépségéről, pedig nincs is tökéletesebb meglepetés a kézzel készültnél – pláne, ha a család legkisebb tagjai is ki tudják venni a részüketa folyamatból. Most mutatunk néhány – egy délután alatt – könnyedén elkészíthető ajándékot, amitől garantáltan elolvadnak majd a családtagok és abarátok!

Sütimix

Némi kreativitással akár egyetlen befőttesüvegből is ötletes ajándékot készíthettek szeretteiteknek. Édesszájú családtagok számára tökéletes ajándék lehet azinstant süteménymix: ehhez nem kell mást tennetek, mint egymásra rétegezni együvegben kedvenc receptetek száraz hozzávalóit, mellékelten pedig írni egy használati utasítást, hogy mit is kell tenni az üveg tartalmával. Félóra alattkész a karácsonyi ajándék, ami nemcsak személyes, hanem praktikus is az ünnepi sütögetésben elfáradt rokonságnak.

Karácsonyi gyurmafigurák

Mikulást szeretnétek készíteni? Esetleg hóembert? Adventi koszorút? Nem gond! Készítsétek el Play-Doh gyurmából a díszeket, ha azt szeretnétek, hogy azajándékkészítés minden perce örömteli legyen! Néhány óra száradás után már csomagolhatjátok is a figurákat, sőt, egy szalag segítségével egy pillanat alatt karácsonyfadíszekké varázsolhatjátok őket.

A Play-Doh idén egy rendhagyó workshoppal is készült az ünnepekre, ahol Csorba Anita kreatív influencer segítségével gyárthattak ajándéktárgyakat a meghívott anya-gyerkőcpárosok.  A workshop közben egy kis beszélgetésre is jutott idő, ahol Anita elmondta, miért is tartja fontosnak a kézzel készült ajándékokat, már egészen pici korban is:

„Az apró ajándékok készítése közben a gyerekek megtanulhatják a saját kezűleg alkotott figyelmességek értékét, illetve megtapasztalhatják az ajándékozás örömét is. A játék a szórakoztató pillanatok mellett fejleszti a gyerekek olyan motorikus képességeit is, mint a kéz- és szemkoordináció, sőt a saját kezecskékkel gyúrt ajándékok a picik kreativitását is erősítik” – hangsúlyozta az Inspirációk Csorba AnitátólYoutube csatorna vloggere.

Hógömb

Nincs karácsony hógömb nélkül! A DIY verzió elkészítéséhez nem kell mást tennetek, mint keresni egy kisebb méretű befőttesüveget, ráragasztani a fedő belső oldalára egy ünnepi figurát, száradás után pedig feltölteni az üveget csillámporral és vízzel. Csavarjátok rá fedőt, kössetek rá egy szép masnit, és mehet is a fa alá!

Fürdőbomba

A fürdőbomba egy olyan ajándék, aminek a kicsik és a nagyok egyaránt tudnak örülni, az elkészítését azonban az alapanyagok miatt mindenképpen felnőtt felügyelet mellett ajánljuk. Az összeállítás nem igényel bonyolult előkészületeket, a hozzávalókat pedig beszerezhetjük bármelyik közeli áruházból. Keverjétek össze a keményítőt, a citromsavat és a szódabikarbónát egy kis olajjal, majd töltsétek az egyveleget egy szilikon muffin formába! A végeredmény pár óra száradás után garantáltan felpezsdíti az ünnepi hangulatot.

Megjött a kedvetek a kreatívkodáshoz? Akkor nincs is más hátra, mint hogy belevessétek magatokat az előkészületekbe, és sok-sok boldog, közös emléket szerezzetek! Soksikert a készülő ajándékokhoz!ban az