Főoldal Szabadidő Utazás Látogass el Alsó-Ausztria legszebb adventi vásáraiba

Látogass el Alsó-Ausztria legszebb adventi vásáraiba

A hagyományostól a modernig, a romantikustól a szokatlanig, Alsó-Ausztriában lépten-nyomon hangulatos adventi vásárok várják a közönséget. A mézeskalács, a sültalma, a forró gesztenye, és természetesen az ízletes puncs, a forraltbor ellenállhatatlan illata az adventi vásárok nélkülözhetetlen kísérője – kedvcsinálónak a legjobb ajánlatokat foglaltuk össze időpontokkal, belépőkkel.

Királyi adventi hangulat

Művészet, kultúra és gasztronómia várja az immár negyvenedik évfordulóját ünnepelő grafeneggi advent látogatóit. A kivilágított kastélyparkban rusztikus fabódékban kínálják a finomságokat és a kézműves-termékekeket, akárcsak a Schloss-Hof karácsonyi falujában.

ML_14_Ad_Grafenegg_2369

Főúri advent várak és kastélyok között

Alsó-Ausztria váraiban, kolostoraiban és kastélyaiban idilli, szeretettel díszített adventi vásárok várják sok házikészítésű finomsággal a látogatóikat. A göttweigi bencés kolostor látogatóit puncs, forraltbor és számos ajándékötlet várja, Seitenstetten kolostorának adventi vásárán ugyanilyen romantikus a hangulat, és itt még a fúvósok, énekesek is rázendítenek.

 

Történelmi adventi vásárok

Schallaburgban adventkor minden az ékszerekről, a kerámiáról és a fafaragásokról szól. Lehet saját készítésű gyertyákat önteni, ki lehet próbálni a kosár fonást is. Rosenburg adventi vásárán mintha csak egy romantikus karácsonyi mesébe csöppennénk, Aggstein romjai között pedig valóban középkori az advent. A kereskedők, a lovak, a nyársra húzott ökrök garantálják az időutazást.

HL_Ad_Schallab_35kl

Ünnep a szurdokban is

Alsó-Ausztriában szokatlan történelmi helyszíneken is rendeznek adventi vásárokat, például Ybbsitz kovácsműhelyeiben, Würflachban a Johannesbachklamm romantikus szurdokában, vagy éppen a Weinviertel idilli pincesorain. A kovács vásár legnagyobb slágere a világ legkisebb kovácsfogója – egy körömnyi kitűző, ami a Guinness rekordok könyvében is szerepel.

Johannesbachklamm_Advent2

Adventkor Ausztria legnagyobb feldíszített karácsonyfája világítja be a környéket. A túlméretezett asztalon megfelelő méretű ajándékok sorakoznak, például hat méter hosszú sílécek. A kulináris élvezetekről a helyi specialitások gondoskodnak – természetesen fogyasztható adagokban.

Bécs környéke is ünnepi hangulatban

Bécs tágabb környékén háromszáz adventi- és karácsonyi vásár teszi könnyebbé a várakozást a szeretet ünnepére. Vásári bódék, kastélyparkok és kolostorkertek mellet pincesorok, kovácsműhelyek biztosítják az egyedi élményeket.

Kiskarácsony a pincesoron

Hadresben, Európa leghosszabb beépített pincesorán a második és harmadik adventi hétvégén rendeznek vásárt. Wolkersdorf festői pincesorán már december első hétvégéjén kinyitnak a pincék, ínyencségekkel és ajándékötletekkel várva a látogatókat. Retz pedig az élménypince adventjének és a város karácsonyi hangulatának szép kombinációját kínálja.