Főoldal Kultúra Zene Lemonade néven megjelent Beyoncé hatodik albuma

Lemonade néven megjelent Beyoncé hatodik albuma

Folyton citromokat kaptam, de limonádét készítettem belőlük” – az idézet Beyoncé férjének, Jay-Z-nek a nagymamájától származik. Hattie White a 90. születésnapi köszöntésén jellemezte így az életét, és ez annyira megfogta Beyoncét, hogy a hangfelvételt fel is használta a „Freedom” című dalhoz. Amely az új albumán kapott helyet.

beyonce-lemonade

Az új, sorrendben 6. albumán, amely a fentiek okán a „Lemonade” címet kapta, és amely digitális formában már meghallgatható a Tidal felületén, illetve beszerezhető az iTunes és az Amazon oldalán. A fizikai hanghordozó megjelenése május 6-ra várható.

A „LemonadeBeyoncé második úgynevezett vizuális albuma, ám míg a 2013-as, saját nevére keresztelt anyagon mindegyik dalhoz tartozott egy külön videó, most egy hatvanperces film készült el, amely átfogja a komplett lemezt, és amelyet az HBO vetített le elsőként. A 12 dal egyetlen központi téma köré épül: azt az utazást mutatja be, amelyen azok a nők mennek keresztül, akik szeretnék magukat minél jobban megismerni, és akik nem félnek lépéseket tenni a testi és lelki gyógyulás érdekében. Az album olyan vendégek közreműködésével készült el, mint Jack White, Kendrick Lamar, The Weeknd és James Blake.

A „Lemonade” megjelenése óriási érdeklődést váltott ki világszerte: pillanatok alatt Twitter bejegyzések milliói láttak napvilágot, és a lemez nem kevesebb, mint 61 ország iTunes slágerlistáján nyitott az első helyen. Többek között rögtön number one pozícióban debütált az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában, Kanadában, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Brazíliában.

Beyoncé április 27-én már meg is kezdte a „Formation” névre hallgató turnéját az USA-ban, június 28-ától pedig Európában koncertezik: a brit dátumok mellett ír, német, svájci, holland, olasz, francia, dán, svéd, belga és spanyol helyszínek szerepelnek a naptárában.

A lemezre a következő dalok kerültek fel:
1. PRAY YOU CATCH ME
2. HOLD UP
3. DON’T HURT YOURSELF (FEAT. JACK WHITE)
4. SORRY
5. 6 INCH (FEAT. THE WEEKND)
6. DADDY LESSONS
7. LOVE DROUGHT
8. SANDCASTLES
9. FORWARD (FEAT. JAMES BLAKE)
10. FREEDOM (FEAT. KENDRICK LAMAR)
11. ALL NIGHT
12. FORMATION