Főoldal Kultúra Film Leonardo DiCaprio dokumentumfilmet forgat Indiában

Leonardo DiCaprio dokumentumfilmet forgat Indiában

Indiába látogatott a napokban Leonardo DiCaprio, aki a klímaváltozásról forgat dokumentumfilmet. A filmsztár-producer a hétvégén a Tádzs Mahalt is megtekintette – számolt be róla honlapján a Hindustan Times.

DiCaprio agrai vizitjét teljes titoktartás övezte, a színészt édesanyja és más családtagjai társaságában szombaton kora reggel testőrök kísérték az emlékműhöz. Egy fotós is volt velük, aki felvételeket készített róluk. A háromszoros Oscar-jelölt egy indiai idegenvezetőt alkalmazott, hogy segítsen neki jobban megérteni és megismerni a helyi kultúrát.

sharma-actor-leonardo-dicaprio-visits-mahal-pawan_acbbe2a0-807a-11e5-ba56-8cfa9414553d

A világ hét csodája közé sorolt Tádzs Mahal megtekintése után DiCaprio, az ENSZ klímaváltozással foglalkozó békenagykövete Újdelhibe utazott, ahol felkereste a Tudományos és Környezetvédelmi Központot. A hollywoodi színész ugyanis azért érkezett Indiába, mert dokumentumfilmet készít a klímaváltozásról. Az egyelőre cím nélküli munka oly módon akarja feldolgozni „napjaink klímaválságát, ahogy korábban még soha” – fogalmazott a filmmel kapcsolatos közlemény.

A DiCaprio a Hindustan Times értesülése szerint a hétvégén már el is hagyta Indiát.

A 40 éves filmcsillag pályafutása kezdete óta elkötelezett környezetvédő. Legismertebb filmje, a Titanic bemutatása után, 1998-ban hozta létre alapítványát a Föld védelmében és a veszélyeztetett fajok megmentéséért. Manapság már negyven országban támogat ehhez kapcsolódó környezetvédelmi programokat.
http://www.hindustantimes.com/hollywood/leonardo-dicaprio-s-secret-india-visit-a-taj-selfie-and-a-delhi-shoot/story-L1n6FkRDyDWdLm0PfsXcAN.html

 

Forrás: MTI