Főoldal Életmód Otthon LG Twin Wash: két mosást egy csapásra

LG Twin Wash: két mosást egy csapásra

Az LG Electronics (LG) új területek meghódítására indult az idei CES nemzetközi kiállításon egy teljesen új mosógép-kategória segítségével. A forradalmi Twin Wash™ rendszerű elöltöltős mosógépek az elsők a maguk nemében, hiszen lehetővé teszik két adag ruha párhuzamos mosását. A talapzatban lévő, helytakarékos mini mosógép segítségével a mosási ciklus lerövidül, azaz kevesebb mosás szükséges. A TurboWash 2.0 és a TurboSteam gyorsabbá teszi a mosást, míg a  Wifi és az NFC kap-csolat megnyitja az utat az olyan izgalmas és intelligens csatlakozási lehetőségekhez, mint az LG HomeChat üzenetküldő szolgáltatás.

lg_twin_wash

A CES-en az LG standjára látogatók megismerhetik a cég díjnyertes EcoHybrid szárítógépét is (DLHX4072V típus). Ez a készülék megnyerte a CES 2015 innovációs díját, ahogy az EPA ENERGY STAR újszerű technológiáknak járó díját is – nagyrészt a kifinomult hőszivattyújának köszönhetően, amely jobb energiahatékonyságot és kiváló szárítási teljesítményt eredményez.

Ergonomikus dizájn a könnyebb mosásért

Az LG új mosó-szárítógépeinek elképesztően ergonomikus kialakítása új szintre emeli a kényelmet. Az ajtót pontosan a dob közepéhez igazították, 21 milliméterrel magasabbra, mint a hagyományos modelleknél. Ráadásul hat fokkal megdöntötték felfelé, így nem kell annyira lehajolni a ruhák be- és kivételekor. Zárt ajtónál is jobban beláthatunk a dobba, az új adagolófióknak köszönhetően pedig kisebb az esélye a mosószer kiömlésének is.

Egyedi, merész TWIN Wash rendszer  

Az LG elsőként kínál forradalmi TWIN Wash™ rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyszerre két adag ruhát mossanak: egyet a fő mosógépben, egy másikat pedig az alatta lévő mini mosógépben. A kisebbik dob kiválóan alkalmas a kényes darabok mosására, ezekre ugyanis külön figyelmet kell fordítani, illetve különleges beállításokat igényelnek. A legfontosabb, hogy ez a készülék jelentősen csökkenti a mosási időt azzal, hogy nemcsak egy adag ruhát mos egyszerre.

A TWIN Wash™ rendszer lényege a mini mosógép (WD100C* / WD200C* típusok), amely a világ első talapzatba épített berendezéseként a mosás teljesen új módját teremti meg. A koncepció lényege, hogy úgy teszi lehetővé a második mosógép használatát, hogy nem kell hozzá további helyet feláldozni: a mini mosógép használaton kívül egyszerű talapzatként szolgál a fő készülék számára. A mini mosógép kombinálható bármelyik elöltöltős LG mosógéppel, használata pedig ideális az olyan kis mennyiségű, különleges tisztítási eljárást igénylő darabok számára, mint a sportruházat vagy a fehérnemű.

lg_twin_wash_2

„Nagy kísértés, hogy az LG TWIN Wash™ rendszerét forradalminak nevezzük, mivel ez egy telje-sen új készülékkoncepció” – nyilatkozta  Seong-jin Jo, az LG Electronics elnök-vezérigazgatója. „A fő berendezés alá helyezhető mini mosógép nagyobb rugalmasságot, kényelmet és hatékonyságot nyújt. Újabb nagy előrelépés, ami bizonyítja elkötelezettségünket a legmodernebb tech-nológiák és innovatív elképzelések mellett, amelyek jobbá teszi ügyfeleink életét az egész világon.”

Jobb szárítás a TurboSteam™ segítségével

Az LG fejlett TurboSteam™ technológiája növeli az új szárítógépek teljesítményét. Ez részben a Steam Fresh™ funkciónak köszönhető, ez ugyanis akár 50 százalékkal is lerövidítheti a ruhák gőz-zel való frissítésének idejét a korábbi modellekkel összehasonlítva. A TurboSteam™ a túlszáradást is megelőzi azzal, hogy a folyamat egésze alatt forró gőzt permetez a ruhára. Ez a megoldás csökkenti annak a kockázatát, hogy a mosott ruhák összemennek vagy éppen gyűröttek lesznek, és egyben higiénikusabbá is teszi azokat.

Kényelemnövelő szolgáltatások

Az LG új mosó- és szárítógép párjai nemcsak lélegzetállítóan gyorsak, hanem intelligensek is. A beépített SmartThinQ™ technológia új szintre emeli a Wifi használatának kényelmét: a készülékbe egyéni mosási ciklusokat lehet feltölteni, a mosás fázisait pedig az LG okostelefonos alkalmazásával lehet követni, Wifi-n keresztül értesítés is érkezik, amikor kész a mosás. A mosógépek Energy Monitoring (energiafigyelő) szolgáltatása hasznos adatokat kínál, míg az LG saját fejlesztésű  HomeChat™ eszközének köszönhetően a felhasználók hétköznapi nyelven értesülnek a mosógép és a mosás állapotáról.