Főoldal Szabadidő Koncertek Liveurope Showcase az A38 hajón

Liveurope Showcase az A38 hajón

Liveurope Showcase címmel feltörekvő, de már ismert előadók lépnek fel május 6-án pénteken az újbudai A38 hajón. Az ingyenes rendezvény szereplői között lesz Odett, a német Souvenir Season, a svéd Kid Galahad, a norvég Torgeir Waldemar vagy a brit Midnight Barbers.

odett

A Liveurope közös platform elsősorban azoknak a zenekaroknak és előadóknak nyújt segítséget, amelyek és akik hazájukban már valamennyire népszerűek, lemezeket is adtak ki, de egyelőre nem tudtak betörni a nemzetközi zenei életbe. A Liveurope legfontosabb célja a fellépők promóciós támogatásán keresztül az európai nemzetközi klub- és koncertélet dinamizálása. A projektet az Európai Unió Kreatív Európa programja támogatja – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

HIRDETÉS

Az új lemezét az A38 koncerttermében bemutató Odett az egyik televíziós tehetségkutatón tűnt fel. 18 évesen, 2008-ban Odett és a Go Girlz! néven jelentette meg Takáts Eszter és Varga Zsuzsa közreműködésével első albumát Pontos címmel. Rövidesen szólókarrierbe kezdett, dalait Müller Péter Sziámi és Polgár Péter írta. Az elmúlt években rendszeres fellépője volt a nagy hazai fesztiváloknak, Hanyatt, homlok, egyenes címmel 2011-ben kiadott lemeze Fonogram-díjat kapott, 2014-ben Csillagtérkép címmel készített albumot. Többször szerepelt A Dal című műsorban.

Odett előtt egy fiatal hazai csapat, a Bermuda játszik, amelynek bemutatkozó dala, a Monte Carlo az MR2 Petőfi Rádió TOP 30 slágerlistájának első helyéig jutott. London című számukat mintegy másfélmillióan nézték meg a YouTube-on. Szintén a koncertteremben zenél az elektroakusztikus popot játszó kölni duó, a Souvenir Season.

Az A38 tetőteraszán lép fel a budapesti rockzenekar, a Dope Calypso, amely 2014-ben jelentette meg bemutatkozó albumát Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost címmel, majd tavaly jött a folytatás, a Banzai! Banzai! Banzai!, amely tele van képregényes és egyéb popkulturális utalásokkal.

Szintén a tetőteraszon játszik pénteken a Liveurope Showcase-en a norvég dalszerző, az amerikai tradíciókat az észak-európai hangzással ötvöző Torgeir Waldemar, akinek 2014-ben megjelent lemeze az év tíz legjobb norvég albuma közé került. Fellép még ugyanitt a hazai színtérről, a Fran Palermóból megismert Henri Gonzalez, a Bob Dylan és Iggy Pop stílusát vegyítő Midnight Barbers angol duó, valamint a kísérleti posztfolkot képviselő Musica Moralia.

Az estre a belépés ingyenes, de regisztráció szükséges az A38 honlapján, illetve személyesen a hajón.

 

HIRDETÉS
Előző cikkMeghökkentő kampányt indított az Ökumenikus Segélyszervezet a bántalmazott gyermekekért
Következő cikkFelavatták az Isonzó Expressz Doberdó személyszállító kocsiját