Főoldal Sport Ma és holnap Giants Live Hungary 2014

Ma és holnap Giants Live Hungary 2014

giantslive_2014A mai és a holnapi napon Budapesten rendezik meg a világ egyik legrangosabb erősember versenyét.

A Giants Live Limited által létrehozott versenysorozat egyike a világ legnézettebb küzdősport sorozatainak: mindkét sporteseményt az Eurosportnak és 12 egyéb európai ország televízióinak köszönhetően közel 90 országban láthatták nézők milliói.

A hazánkban harmadszorra megrendezett Giants Live Hungary helyszínéül idén is a Ramada Resort Aquaworld szolgál. Juhász Szabolcs, az élményfürdő igazgatója elmondta, hogy ezúttal is megpróbálják a legjobb körülményeket megteremeteni a verseny számára.

A Giants Live erősember versenysorozat egyike a világ legnézettebb erősport eseményeinek, amely kiemelt partnere és kvalifikációs versenysorozata a hivatalos világ legerősebb embere (The World’s Strongest Man) világbajnokságnak. A Giants Live az IMG Sports Media csoport által kapott exkluzív licensszel rendelkezik, mely 35 éve kizárólagos jogtulajdonosa a The World’s Strongest Man-nek. A versenysorozat sajátossága, hogy három kontinensen, évente 3-6 alkalommal megmérettetést szervez, és az első három helyezett megszerzi a jogot a „The World’s Strongest Man”-en való indulásra.

giantslive_2014_5

A győzelmet 2012-ben Budapesten a korábbi junior súlyemelő világbajnok, Nagy Ákos vívta ki, aki ezzel tíz év szünet után elsőként képviselhette Magyarországot az erős emberek világbajnokságán. 2013-ban szintén Nagy Ákos végzett az akkor világbajnoki kvalifikációt jelentő 4. helyen, így a tatabányai erőatléta duplázhatott a legerősebbek világbajnokságán. Idén sajnos egy négy héttel ezelőtti bicepszakadás miatt nem vehet részt a versenyen.

A verseny 2014. június 20. (péntek) 18.00 órakor kezdődik az óbudai Dallas benzinkút és étteremnél, ahol 10 ország erősemberei mérik össze erejüket kamionhúzásban. A sportrajongók június 21. (szombat) 14.00 órától a budapesti Ramada Resort – Aquaworld helyszínén tekinthetik meg a folytatást, ahol öt versenyszámos (rönknyomás, kőgolyó emelés, autófelhúzás, izlandi kereszt cipelés és Conan kör) szupershowban ismét tekintélyes erők csapnak össze. A három kontinenst reprezentáló 10 fős mezőnyben 3 olyan izomkolosszus áll rajthoz, akik már megjárták ebben a sportágban a csúcsok csúcsát, a World Strongest Man versenyét is.

A Giants Live Hungary 2014 hivatalos rajtlistája:

1.     Marc van der Haer (RSA)

2.     Peter Puzsér (SVK)

3.     Tamás Hajnal (HUN)

4.     János Sebestyén (HUN)

5.     Alen Radosevic (SRB)

6.     Matjaz Belsak (SLO)

7.     Konstantine Janashia (GEO)

8.     Eddie Hall (GBR)

9.     Jason Bergman (USA)

10. Mike Caruso (USA)

11. Graham Hicks (GBR)

12. Michael Votter (AUT)