Főoldal Bulvár Külhon Maggie Smith az Egy német sors filmváltozatában fog játszani

Maggie Smith az Egy német sors filmváltozatában fog játszani

Az Oscar-díjas Maggie Smith angol színésznő az Egy német sors filmváltozatában fog játszani – értesült a Variety.com.

A szintén Oscar-díjas Christopher Hampton forgatókönyvíró (Veszedelmes viszonyok, Vágy és vezeklés) írta filmre saját egyszemélyes színdarabját, mely Brunhilde Pomselről, Joseph Goebbels náci propagandaminiszter titkárnőjéről szól.

Fotó: Kirsty Wigglesworth/AP

A 85 éves Maggie Smith (Halál a Níluson, Kaliforniai lakosztály, Harry Potter) a londoni West End egyik színházában tavaly nagy sikerrel játszotta a darab egyetlen szerepét. A mű azokon az interjúkon alapul, melyeket Pomsel 103 éves korában adott. A tervek szerint a darabot a Broadway-n is bemutatták volna, de az új típusú koronavírus okozta világjárvány miatt ez meghiúsult.    

“A járvány miatt Maggie úgy döntött, nem akar visszamenni a színpadra, ami nagy kár, mert rengeteg ember nem látta csodálatos játékát a darabban” – mondta el Hampton a lapnak. A megoldás a mozifilmben találta meg.

“A film forgatókönyvét nehezebb volt megírni, mint a darabot. Az idős nő, aki egy nyugdíjasotthonban él, időnként kinéz az ablakon, embereket lát, de egyébként csak meséli az emlékeit egész nap” – magyarázta. A filmet Jonathan Kent rendezi.

Forrás: MTI

Előző cikkBudapest rendezheti a 2024-es sakkolimpiát
Következő cikkMire figyeljünk, ha laptopot, okostelefont vagy videójátékot ajándékozunk?