Főoldal Kultúra Zene Már kapható a Liza, a rókatündér filmzene album

Már kapható a Liza, a rókatündér filmzene album

Ujj Mészáros Károly első nagyjátékfilmje, a Filmteam gyártásában készült Liza, a rókatündér immár 13. hete szerepel a mozik műsorán és eddig úgy tűnik, a 10-es nézettségi toplistán is bebetonozott helye van. Az alkotók azonban nem pihennek, májusra egy új Liza videoklippel, Filmzene albummal és Filmzene bulival kedveskednek a rajongóknak. A Rókatündér bulinak a Fogasház ad otthont május 22-én, pénteken este.  A zenét DJ Tomy Tani alias Erik Sumo szolgáltatja, majd Hajnal Tímea képviseletében DJ Szabó Simon vág vissza.

liza_a_rokatunder_CD_borito

A Liza, the Fox-Fairy Original Motion Picture Soundtrack névre keresztelt filmzene album a Filmteam kiadásában jelent meg digitális formátumban, közel 160 nemzetközi digitális zenemegosztó oldalon, a WMMD terjesztésében. Az albumon Tövisházi Ambrus és Csengery Dániel zeneszerzők szerzeményei mellett a Geronimo zenekar előadásában hallható a Jäätynyt Sade című finn western zene és a Dance Dance Have A Good Time c. dalból készült Sero Muki Remix is, a trackeket pedig rövid filmrészletek kötik össze: emblematikus mondatok az Őrmestert alakító Reviczky Gábortól, Lizától, amint épp rókatündérré változik, vagy a haspók Károlytól, aki a Lekváros gömbapörkölt látványára elragadtatottan kiált fel. Az album az oldalakon teljes egészében megvásárolható, a magyar szerzemények pedig egyenként is letölthetőek. Míg az album ára 1900 forint és 8,99 euró között mozog, a dalok potom 150 forintért, avagy 0,99 euró cent körüli összegért letölthetőek.

A Filmzene Album megjelenésével szinte egy időben készült el a produkcióhoz köthető negyedik videoklip, amelyet az Tövisházi Ambrus által szerzett, kissé melankólikus dal, a Forever (My Love) ihletett. A dalt a Lizát alakító Balsai Móni énekelte fel példás japán kiejtéssel, míg a ’60-as évek popdalaihoz méltó módon végtelenül romantikus és túláradó szöveget Eiko Toda jegyzi. A videoklip Ujj Mészáros Károly és Rokonál Benedek közös munkája:

A Liza, a rókatündér produkció életében jócskán van ok az ünneplésre, hisz május 11-re virradóra a film nézettsége meghaladta a 105 ezer nézőt, s ezzel az Andy Vajna nevéhez köthető Magyar Nemzeti Filmalap történetének második legnézettebb filmje lett, a dobogó harmadik helyére taszítva ezzel a Megdönteni Hajnal Tímeát c. vígjátékot. A Rókatündér bulinak a Fogasház ad otthont május 22-én, pénteken este.  A zenét DJ Tomy Tani alias Erik Sumo szolgáltatja, majd Hajnal Tímea képviseletében DJ Szabó Simon vág vissza. A kisteremben a vállalkozó szelleműek karaoke-val bizonyíthatják majd, hogy betéve tudják a Dance Dance Have A Good Time c. számot, de lesz Rókatündér koktél, Mekkburger és további meglepetések, amelyekről a buli facebook oldalán lehet tájékozódni!

liza_a_rokatunder_Bulijelenet_1

Filmzene album buli esemény: https://www.facebook.com/events/913031132050963/