Főoldal Sport Már napfelkeltében is futhatunk maratont!

Már napfelkeltében is futhatunk maratont!

Harmadik alkalommal került megrendezésre az ország legkülönlegesebb futóversenye, az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton, melynek névadó főtámogatója az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata. A Balaton közepéről induló versenyen minden korábbinál több futó vett részt, hogy aztán a „magyar Toscana” legszebb táján teljesítsék a 21 kilométeres távot.

Idén is hatalmas érdeklődés övezte az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaratont, melyet több szempontból is minden évben a legkülönlegesebb sportversenyek között tartanak számon. A futók ugyanis nem mindennapi feltételek között teljesítik a 21 kilométeres távot.

A több száz nevező, ahogyan az elmúlt években, úgy idén is a Balaton közepéről tekinthette meg a napfelkeltét, hogy aztán a kikötőből kezdetét vehesse a verseny, melynek útja festői környezeten vezet át. A Káli-medencét átszelő dimbes-dombos futópályát a természet jelölte ki, a cél pedig a korábbiakhoz hasonlóan ismét egy kerthelyiség volt, ahol finomságokkal és frissítővel várták a megfáradt futókat. A Napfelkelte Félmaraton egyedülállósága abban is rejlik, hogy a különleges élményekben gazdag sportolás igazi közösségformáló erővel hat a résztvevőkre, nem csoda, hogy a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen sokan már régi ismerősként köszönthették egymást.

Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának célja ennek az egyedülálló sporteseménynek a támogatásával az, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a testmozgás fontosságára, közben pedig elősegítse a közösség építését is!

A folytatás garantált, így már biztos, hogy az elszánt sportolók jövőre is ismét a Nap nyomába eredhetnek!