Főoldal Bulvár Külhon Már nézhető a Harry és Meghan dokumentumfilm-sorozat utolsó három része a Netflix-en

Már nézhető a Harry és Meghan dokumentumfilm-sorozat utolsó három része a Netflix-en

Meghan öngyilkossági gondolatairól, a vele szemben hirtelen ellenségessé vált bulvársajtóról, a Harryvel ordítozó Vilmos hercegről, a királyi család közömbösségéről esik szó sok minden más mellett abban a hatrészes dokumentumfilm-sorozatban, amelynek második három része csütörtökön jelent meg a Netflixen.

A Harry & Meghan címet viselő, 55 perces epizódokból álló sorozat forgatása tavaly tavasszal kezdődött és idén augusztusban ért véget. A Netflix a felvezetőben külön kiemeli, hogy a brit királyi család tagjai nem kommentálták a sorozatban elhangzottakat.

Az internetes műsorszolgáltató programkínálatában csütörtökön megjelent második – egyben utolsó – háromrészes epizódsorozat elején Doria Ragland, Meghan hercegnő édesanyja személyesen fedi fel, hogy leányában a Harryvel kötött házasság után hirtelen kibontakozott ellenséges sajtóhadjárat hatására öngyilkossági gondolatok fogalmazódtak meg. „Azt mondta nekem, hogy véget akar vetni életének. A szívem szakadt meg, hiszen bár tudtam, hogy a helyzet rossz, de ezek a keselyűk folyamatosan marcangolták, a lelkét tépkedtek szét, és sem én, sem Harry nem tudtunk a védelmére kelni” – fogalmaz Meghan mamája.

Harry – III. Károly király és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki jelenleg az ötödik a brit trónutódlási sorban – elmondja, hogy a királyi család tagjai sem mutattak hajlandóságot a segítségre. „A saját apám mondta nekem, hogy drága fiam, a médiával nem tudsz szembeszállni” – mondja a sussexi herceg a Netflix-műsorban.

Harry hozzáteszi: a királyi családból más sem volt hajlandó arra, hogy leüljön egy magánbeszélgetésre a lapszerkesztőkkel, és megmondja nekik, hogy ebből elég volt.

A herceg elmondja azt is, hogy a néhai nagymamája, a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő által 2020 elején összehívott – a helyszínként szolgáló nyári rezidencia után csak „sandringhami csúcsként” emlegetett – családi tanácskozáson bátyja, Vilmos trónörökös is csak „kiabált, ordítozott” vele, miközben a királynő szótlanul nézte a jelenetet.

Harry és Meghan 2020 márciusában végül felhagyott a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával, és első gyermekükkel, Archie Harrison Mountbatten-Windsorral együtt Kaliforniában telepedtek le.

Harry és a királyi család többi magas rangú tagja között azóta is feszült a viszony. Különösen feltűnő ez a feszültség és elhidegülés Harry és Vilmos trónörökös – az Egyesült Királyság majdani uralkodója – között, és erre Harry is közvetlenül utal, amikor a vele ordítozó Vilmosról beszél. A sussexi herceg úgy fogalmaz, hogy az udvar sajtógépezete minden további nélkül még hazudni is hajlandó volt a sajtónak Vilmos védelme érdekében, és ez is éket vert közéjük.

A Netflix-sorozat múlt csütörtökön közzétett első három részében hangsúlyosan szó esett az anyai ágon afrikai-amerikai gyökerű Meghannal szembeni rasszista megnyilvánulásokról. Harry elmondta, hogy az udvar részéről ebben az ügyben sem kapott sok segítséget, „a Buckingham-palota irányvonala az volt, hogy ne szólj semmit”.

Amikor ezt számon kérte, a válasz az volt, hogy miért kellene az ő feleségével kivételezettebben bánni, mint a királyi család más tagjaival. Harry és Meghan az udvarban tapasztalt „rasszista megnyilvánulásokról” szólt a velük készült, világszerte hatalmas vihart kavart kétórás interjúban is, amelyet Oprah Winfrey-nek adtak tavaly márciusban.

A műsorban Meghan elmondta: még várandós volt elsőszülött kisfiával, Archie-val, amikor Harrynek „valaki” a királyi családból felvetette, hogy a születendő gyermek bőrszíne „vajon mennyire lesz sötét”. Harry abban az interjúban kifejtette: a rasszista megnyilvánulásoknak is komoly szerepük volt abban, hogy ő és felesége 2020-ban felhagyott a királyi család szolgálatában végzett tevékenységével és Amerikába költözött.

Forrás: MTI