Főoldal Szabadidő Programok, események Matt Lawrence világhírű brit producer workshopja az A38-on

Matt Lawrence világhírű brit producer workshopja az A38-on

Matt Lawrence Grammy-díjas brit hangmérnök-producer tart workshopot december 4-én az A38 hajón. A hazai zenei exportot segítő HOTS – Hungarian Oncoming Tunes rendezvényén a vendég néhány kiválasztott dalt elemezni is fog a magyar szerzőkkel közösen.

Matt Lawrence Bath melletti stúdiójában tanulta ki a hangmérnöki munkát. Szakmai hozzáértésére jellemző, hogy Van Morrison hét lemezén is dolgozott, miközben nála vett fel albumot Paul Weller, a Stereophonics és Annie Lennox is – közölte az A38 csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, később a világszínvonalat jelentő Metropolis stúdióba került, ahol a U2, a Clash, a Rolling Stones, Elton John, a Garbage számait és lemezeit vette fel és keverte, de Björkkel vagy Dj Shadow-val is dolgozhatott együtt karrierje kezdetén. Több mint tíz éve szabadúszó, azóta portfóliójában szerepelt Adéle, Amy Winehouse, Ellie Goulding, Emeli Sandé, a One Direction, Robbie Williams, a White Stripes, Beyoncé és Lady Gaga.
„Hangmérnökként és producerként sokoldalúságát dicsérik: a felvételi és utómunka-folyamat minden elemét tökéletesen ismeri, és különösen otthon érzi magát a bonyolult, nagyzenekaros hangszerelések keverésében” – szerepel a közleményben.

Lawrence Grammy-díját a Mumford & Sons Babel című albumának lemezfelvétel-produkciójáért kapta. A Babel tripla platinalemez lett Nagy-Britanniában, és csak Amerikában több mint 2,5 millió példány kelt el belőle. Mixei és produkciói összességében túl vannak a tízmillió eladott példányon.

A december 4-i workshop keretein belül lehetőség nyílik egy rövid listening sessionre is, amelyre magyar szerzők dalait várják wav formátumban az info@hotsmusic.hu címre. A beérkezett dalokból a producer választja ki azokat, amelyekkel foglalkozni szeretne a session ideje alatt.

A programot a Hangfoglaló Programiroda szervezi a MANK – Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából. A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.