Főoldal Szabadidő Koncertek Mediterrán stílusban indítja a nyarat az Ellátóház

Mediterrán stílusban indítja a nyarat az Ellátóház

Júniusban három egzotikus zenekar érkezik Budapestre a Babel Sound Csütörtök keretében. Az Ellátóház nyári fesztiválra hangoló koncertsorozatának következő fellépői az olasz Sine Frontera, a spanyol Yacine & The Oriental Groove és a máltai Tribali lesznek.

ellatohaz-napimagazin

Június 16-án az itáliai Sine Frontera hozza el a mediterrán hangulatot az Ellátóházba. Az együttes hangzásvilága ska, reggae, tarantella és balkáni elemekből építkezik. Június 23-án Yacine Belahcene Benet katalán énekes legújabb zenei projektje, a Yacine & The Oriental Groove mutatkozik be, amely észak-afrikai és közel-keleti dallamokat ötvöz. A Barcelonában élő autodidakta művész a mediterráneumot átfogó elektronikus hangzásvilágot hozott létre. Június 30-án egy igazi stadion zenekar, a máltai Tribali varázsol minket egy pszichedelikus utazás kellős közepébe. Dalaik pörgősek, ugyanakkor érzékiek és változatosak, akárcsak a hangszereik, mint az indiai szitár, a didgeridoo, a doromb, és a legkülönbözőbb ütőhangszerek. Ezzel a rendhagyó hangszerarzenállal teremtik meg roc k-kal, reggae-vel, ska-val és blues-zal ízesített stílusukat.

A csütörtöki koncertsorozat természetesen folytatódik tovább; július 14-én a csodás hangú Boggie-t hallhatjuk-láthatjuk az Ellátóház színpadán, a Babel Sound Fesztivál nyitónapján, július 19-én pedig az olasz Bandadriatica zenél nekünk ugyanitt. Ettől a naptól kezdve párhuzamosan követik egymást az események az Ellátóház falai közt és Balatonbogláron, ahol több mint 80 fellépővel hat napon át fog dübörögni a világzene, kísérve színházi-és gyermekprogramokkal, táncházakkal és hangszerbemutatókkal.