Főoldal Autó, motor Újdonságok Megérkezett az új Mazda MX-5, Barcelonában leplezték le

Megérkezett az új Mazda MX-5, Barcelonában leplezték le

A Mazda ma a reggeli órákban, helyi idő szerint hajnali 3 órakor mutatta be az új Mazda MX-5-öt Barcelonában egy különleges rendezvény résztvevői számára. A leleplezés egy időben történt két másik helyszínen, Japánban és Amerikában is. A 4. generációs modell, mely a KODO – A mozgás lelke formanyelv következő képviselője érkezését nagy lelkesedéssel fogadták. Az új Mazda MX-5 Magyarországon 2015-ben lép piacra.

mazda_mx_5_2014_1

Az új Mazda MX-5 az első hátsókerék-hajtású SKYACTIV modell, mely speciálisan erre az autóra hangolt SKYACTIV-G benzinmotorokkal érkezik. Tömegét 100 kg-mal csökkentették elődjéhez képest, súlypontját alacsonyabbra helyezték, így még inkább érezhető benne a Jinba Ittai, a ló és lovas egységének lényege, amely annyira jellemző a Mazda ikonikus roadsterjére.

mazda_mx_5_2014_3

A súlycsökkentés eredményeként a 4. generáció könnyen hasonlítható az eredeti modell tulajdonságaihoz, amely új kategóriát teremtett és forradalmasította a kétüléses, könnyű építésű sportautók piacát, mikor 1989-ben bevezették. Az elmúlt 25 évben több mint 947.000 darab gördült ki a gyárból, így az MX-5 még mindig tartja Guinness Világrekordját, mint a legnagyobb darabszámban eladott kétüléses sportautó.

„A Mazda mostani sikerének alappillérjei az új modellek, az új Mazda MX-5 pedig erre tesz még rá egy lapáttal” – mondta Jeff Guyton, a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Az autóval az örömteli vezetést ünnepeljük, ez az autó megjeleníti mindazt, ami a Mazda lényege. Biztos vagyok benne, hogy további lendületet ad a márkának.”

mazda_mx_5_2014_2

A bemutató szlogenje az „Éljen a roadster!” volt, amely egyúttal a Mazda új, barcelonai márkaélmény-helyszínének, a Mazda Space beharangozója is volt. A leleplezést online is meg lehetett tekinteni a www.mazda.com/stories/craftmanship/mx-5/mx-5_25th/thanksday linken. A meghívott vendégek gondolataikat, képeiket, benyomásaikat folyamatosan megosztják Facebook-on és Twitteren. #mazdaspace, #longlivetheroadster, #MX5