Főoldal Szabadidő Televízió Megfagyott levegő és rekeszizomszaggatás a Comedy Central beharangozójában

Megfagyott levegő és rekeszizomszaggatás a Comedy Central beharangozójában

A Comedy Central idén nyáron új műsorsorozattal örvendezteti meg a stand-up műfaj rajongóit: június elsejétől minden szombat este egy-egy világhírű nyugati stand-upos klasszikussá nemesedett előadását tűzi képernyőre. A június 1-től startoló Amerikai stand-up klasszikusok promójában a szintén komikus, Török Ádám vezeti fel lelkes szavakkal az induló műsort – hogy aztán a forgatás kulisszái mögé bepillantva minden a lehető legrosszabbul süljön el, felette pedig főnöke, a csatornahangként is ikonikus Lengyel Tamás mondjon ítéletet.

A Comedy Central sosem okoz csalódást kreatív promóvideóival. Most sincs ez másként: június 1-jén elstartoló új műsorsorozatát Török Ádám próbálná felkonferálni, ám a videó fiktív rendezője (akit nem más alakít, mint a csatorna magyar hangja, Lengyel Tamás) egyáltalán nem elégedett a humorista szóvirágaival. Az újabb és újabb nekifutásoknál kínosabbnál kínosabb, és egyben rendkívül szórakoztató szituációk lehetetlenítik el a promóforgatást, az akadékoskodó rendezőnél csak az önálló életre kelő kivetítővászon okoz nagyobb galibát.

Török Ádám lelkesedése mindenképp indokolt, hiszen az egész nyáron átívelő, hetente jelentkező műsorban valódi nyugati nagyágyúk klasszikus stand-up előadásait nézhetjük meg. Az illusztris névsorban találhatunk veterán komikust (Norm MacDonald), talk-show műsorvezetőt (John Oliver), tabudöntögető stand-upost (Nikki Glaser), mozisztárt (Kumail Nanjiani) és underground humoristát is (Hannibal Buress). Elsőként, június 1-jén John Mulaney Most érkeztem című stand-up előadását élvezhetik a műfaj kedvelői, egy héttel később pedig a provokatív podcaster, Joe Rogan mesél Nagylábúról és Kim Kardashianról a magyaroknak.

Mi magunk is nagy stand-up rajongók vagyunk, és szerettük volna elhozni Amerika legjobb humoristáit a hazai képernyőkre. Szerencsére a kinti anyacsatornánk rengeteg önálló estet rögzített, olyan arcokkal, akik tényleg az élvonalba tartoznak, ám itthon mégis kevésbé ismertek, úgyhogy szerettük volna őket közelebb hozni a hazai közönséghez. Ehhez egy 15 hetes social média kampányt terveztünk, aminek az arca Török Ádám lesz, aki nemcsak ismert influenszer, humorista, de ugyanúgy él-hal a stand-upért. Az on-air promóban Ádám mellett Lengyel Tamás szereplése is magától értetődő volt, hiszen a kezdetektől a csatorna hangja és arca. Hamar megtalálták a közös hangot, egy rövid, egynapos, jó hangulatú forgatáson vettük fel az egészet minimális stábbal, és mivel a helyszín az irodánk volt, igy apróbb szerepekben a Comedy Central csapata is feltűnik a videóban” – Bajnok Dávid, a promóvideó társírója és a Paramount Senior Program Planner-je.