Főoldal Kultúra Zene Megjelent Miley Cyrus várva várt „Endless Summer Vacation” lemeze

Megjelent Miley Cyrus várva várt „Endless Summer Vacation” lemeze

„Endless Summer Vacation” címmel megjelent Miley Cyrus várva várt nyolcadik stúdióalbuma. A korong debütálásával egy időben az énekesnő legújabb videóklipje is napvilágot látott. A fülbemászó, „River” című dalhoz Jacob Bixenman rendezett érzéki, fekete-fehér kisfilmet.

Miley Cyrus friss lemezén 13 szerzemény kapott helyet, köztük a „Flowers” című track, ami csupán két hónap alatt rekordokat döntögető gigaslágerré vált, szinte mindenhol a toplisták élére teleportált, és jelenleg is az 5. a világ legnépszerűbb zenei videói között. A dal hat héten keresztül vezette az Billboard Hot 100-at, ami Miley eddigi legjobb teljesítménye az ikonikus listán. Ezen kívül ez a felvétel érte el a leggyorsabban az ötszázmillió streamelést a Spotify eddigi történetében, illetve hivatalosan is a leghosszabb ideje listavezető kislemez az Egyesült Királyságban egy szóló női előadótól.

Miley a „Miley Cyrus – Endless Summer Vacation (Backyard Sessions)” című kisfilmben betekintést enged az album kulisszatitkaiba és több szerzeményét is előadja. A teljes videó a Disney+ műsorán érhető el, de egy részletet ide kattintva is el lehet csípni.

„Ami a lemez felosztását illeti, két részre tagolnám: AM és PM, mint két felvonás. Az AM számomra a reggeli időt képviseli, amikor bőven van pezsgés és energia, és még ott lebeg az új lehetőségek potenciálja. Egy új nap kezdete. Az éjszakában pedig olyan érzés, mintha lenne egy egyfajta mocskosság, de ugyanakkor egy kis csillogás, varázslat is. Az este remek alkalom a pihenésre, a regenerálódásra – vagy arra, hogy kimozduljunk és megtapasztaljuk a vadságot. Los Angelesben van egy bizonyos energia az éjszakában, amitől azt érzed, hogy a gondok a felszínre törnek, és ez nagyon inspiráló számomra” – árulta el az énekesnő az albumról, ami saját elmondása szerint lényegében egy szerelmes levél Los Angeleshez.